Slovenija > Črna kronika
1353 ogledov

Policisti prijeli osumljenega poskusa umora

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Policisti prijeli 37-letnega moškega.

V Celju so izsledili in odvzeli prostost 37-letnemu moškemu iz okolice Laškega, osumljenemu poskusa umora, ki so ga danes ponoči obravnavali v Celju, so sporočili s Policijske uprave Celje. Policisti so bili o nasilnem dogodku, ki so ga sprva obravnavali kot poskus uboja, obveščeni okoli 3. ure. Moški je zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval.

"Osumljenec je prišel pred stanovanjski blok oškodovanke, jo tam pričakal in jo najmanj enkrat zabodel z nožem. Takoj po dejanju je s kraja pobegnil," je danes povedal vodja sektorja kriminalistične policije Damijan Turk.

Policisti so ugotovili, da sta oškodovanka in osumljeni v preteklosti živela v partnerski zvezi. Poškodovano 45-letnico zdravijo v celjski bolnišnici in je izven življenjske nevarnosti.

Drugega osumljenca še iščejo

Celjski policisti so bili v četrtek okoli 21. ure obveščeni tudi o poskusu uboja v Preboldu, kjer je zaenkrat še neznani storilec zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval.

"Do dejanja je prišlo v stanovanju večstanovanjske zgradbe, kjer se je po do sedaj zbranih podatkih družilo več moških, starih med 24 in 45 let. Med njimi se je vnel prepir, ki je nato prerasel v pretep. Med pretepom je eden od njih z ostrim predmetom, najverjetneje nožem, zabodel v nogo 44-letnega oškodovanca in ga hudo poškodoval," je v današnji izjavi za medije povedal Turk.

Reševalno vozilo je poškodovanega odpeljalo v celjsko bolnišnico in zadnje ugotovitve kažejo, da ni v življenjski nevarnosti.

Policisti so v zvezi s tem dogodkom ponoči odvzeli prostost štirim osebam, ki jih sumijo storitve kaznivega dejanja poskusa uboja oziroma sodelovanja pri tem dejanju. "Vlogo posameznih udeležencev v dejanju še preiskujemo," je pojasnil vodja celjskih kriminalistov.

Novice: Policija preiskava policijski trak Slovenija V enem tednu toliko poskusov uboja in umora kot lani v celem letu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 19:11 07.januar 2022.

    37-letni gospod je Dr. in to ni prvič, ampak spet bo najbrž to šlo pod preprogo, ker je višjega stanu.