Slovenija
46 ogledov

Preiskava: 11 osebam odvzeli prostost

Izpitni center Ljubljana
1/5
Anže Petkovšek
Policisti so zaprli stavbo na Roški, v kateri ima sedež Izpitni center Ljubljana. Preiskava se je začela pred približno pol leta.

"V okviru današnje kriminalistične preiskave na območju Ljubljane poteka 37 hišnih preiskav, tako pri fizičnih kot tudi pravnih osebah," so sporočili s policije.

Prostost so odvzeli 11 osebam. "Glavnina aktivnosti policije je vezana na območje Policijske uprave (PU) Ljubljana, posamezne preiskave pa potekajo tudi na območju policijskih uprav Novo mesto in Kranj," je povedala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič in dodala, da se bo intenzivna preiskava, ki se je začela pred približno šestimi meseci, nadaljevala tudi v prihodnjih dneh. Ker aktivnosti kriminalistov na terenu še potekajo, več informacij na policiji niso razkrili.

Po naših informacijah naj bi bila med pridržanimi tudi uslužbenec izpitnega centra in oseba, ki naj bi izpit kupila.

Koliko stane vozniški izpit?

Šlo naj bi za domnevne nezakonite posle z izdajanjem vozniških dovoljenj, saj naj bi določeni uslužbenci "prodajali" vozniška dovoljenja, smo še izvedeli neuradno.

Lažna potrdila o opravljenih izpitih so stala med 150 in tisoč evrov, okoli 150 so jih izdali brez vse dokumentacije, tristo pa s pomanjkljivo, pa je poročal Pop TV. Izpitnega centra nam ni uspelo priklicati, na agenciji za varnost v prometu pa o preiskavi niso bili obveščeni, smo izvedeli neuradno.

Komentarjev 7
  • mike2 21:22 11.junij 2012.

    Ta članek me je spomnil na nekaj, kar sem pred kratkim dobil po e-pošti. Zgleda da je vseeno nekaj resnice v tem!Pristni Slovenec:Vse, kar imam, sem nakradel; samo šolsko spričevalo in izpit za avto sem kupil.

  • sintesi 19:14 31.maj 2012.

    lohk pa zadevo pogledamo z druge plati - bedna kazenska zakonodaja te zlahka spravi ob izpit in zakaj bi sploh morali ponovno opravljati izpit? En goljufivc Simčič pa kupi srednješolsko spričevalo in mu nihče nič ne more. Pa saj poslanci ...prikaži več so nam vendar vzor, izvoljenci ljudstva!!!

  • YaKo 16:47 30.maj 2012.

    Lublana je najlepš mesto, nje. Pa vse si lahko zastonj vzameš samo izpit morš kupn,nje.