Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Poligrafskega preizkusa nista opravila

Rop na Vodnikovi Anže Petkovšek
Na okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje trem obtoženim ropa zlatarne v ljubljanski Šiški, po katerem je umrl zlatar. Zaslišana sta bila tudi sodni izvedenec in poligrafski preiskovalec, ki sta dan po odvzemu prostosti zaslišala enega od obtoženih.

Zaradi slabih 60 tisoč evrov, koliko je bil vreden ukraden nakit, je moral 28. novembra lani umreti zlatar Anton Papler. Izvedenec sodnomedicinske stroke Borut Štefanič je pojasnil, da so mnenje izdelali na podlagi pregleda trupla takoj po obdukciji, brez drugih znanih podatkov. Kot je zapisano v izvedenskem mnenju, ki ga je prebral sodnik Zvjezdan Radonjić, je Papler umrl zaradi poškodb glave in možganov, ki so bile posledice strela v oko.

Po besedah Štefaniča je nekatere poškodbe, ki niso nastale zaradi enega od dveh strelov, Papler lahko dobil zaradi udarcev v predmete pri padcu in da ni mogoče natančno ugotoviti, ali je storilec Paplerja najprej ustrelil v glavo in šele nato v zadnjico ali obratno.

Poligrafskega preizkusa nista opravila

Poligrafski preiskovalec Goran Savič je na sojenju povedal, da sta s kolegom zaslišanje Prešerna opravila, ker zaradi velikega števila angažiranih kriminalistov ni bilo dovolj ljudi. Potrdil je, da poligrafskega preizkusa nista opravila. Po mnenju preiskovalca je bilSandi Prešeren med zaslišanjem v hudi stiski zaradi dejanja.

Streljali v samoobrambi?

Rop se je zgodil v Spodnji Šiški v Ljubljani. Oropala ga je šesterica moških; trije so krivdo priznali in so že za zapahi, druga trojica pa se sklicuje na samoobrambo oziroma da o streljanju nič ne ve.

Obtoženi Prešeren je na zadnji obravnavi dejal, da je streljal v samoobrambi, ker naj bi Papler prvi streljal v zrak. Za rop se je sicer odločil, da bi dobil drogo.

Drugoobtoženi Simon Tkalčec trdi, da o streljanju ne ve nič, saj da je le pobiral nakit, kako so kljub temu na njegove roke in obraz prišle sledi smodnika, prav tako ne ve, je pa priznal, da je po ropu prišel v stik s pištolo. Pri ropu je sicer sodeloval zaradi dolgov.

Tretji obtoženi Alijan Brajdič se ne želi zagovarjati.

Tožilstvo sicer meni, da sta bila glavna pri ropu in umoru Prešeren in Tkalčec, zato sta obtožena umora iz koristoljublja, za kar je zagrožena kazen več kot 15 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.