Slovenija > Črna kronika
1289 ogledov

Kaj se dogaja? Na istem mestu še drugič zagoreli avtomobili!

požar parkirišče Hrastnik
1/5
PGD Hrastnik Tako so v nedeljo popoldne gasili hrastniški gasilci.
Policisti še preiskujejo oba dogodka. Gre zgolj za nakjljučje?

V centru Hrastnika stoji nekdaj mogočen rudniški kompleks, v katerem imajo danes prostore različne organizacije in društva. Na parkirišču za omenjeno stavbo je precej prostorno parkirišče, ki ga uporabljajo stanovalci in obiskovalci bližnjih stavb.

Konec junija je na tem parkirišču zagorelo osebno vozilo, ogenj je zajel še nekaj avtomobilov v bližini. Policija preiskave tega dogodka še ni zaključila, poroča Zon.

Na prvo novembrsko nedeljo se je okrog 14.30 iz rudniškega parkirišča spet začel dvigati gost temen dim. Gasilci in policisti so prihiteli na kraj dogodka in ugotovili, da so spet zagorela osebna vozila, tokrat kar štiri. 

Vsa štiri vozila, ki so v požaru zgorela, so bila starejšega letnika in odjavljena iz prometa. Vsa so pripadala istemu lastniku, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

V požaru ni bila poškodovana nobena oseba, nastalo je za nekaj tisoč evrov škode. "Vzrok za nastanek požara še ni pojasnjen in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave," so zapisali na policiji.

Ali sta junijski in novembrski dogodek povezana, zaenkrat še ni znano. "Preiskava podobnega dogodka v letošnjem letu še ni zaključena, preverile pa se bodo tudi morebitne povezave med dogodkoma," so pojasnili na PU Ljubljana.

Ko bodo izsledki preiskave znani, bo o njih obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še dodali policisti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 13:27 07.november 2023.

    Zakaj Država ni odstranila teh starij in odjavljenih vozil ? Prav je da so jih stanovalci požgali .

  • bobubob 11:21 06.november 2023.

    Kadar ne deluje država, deluje samopomoč oz. mafija, ki ima tu domovinsko pravico oz. je tu postala kar avtohtona tvorba, praktično je del slovenske kulture. Le pisati se o tem ne sme.....tako kot ne o tem, na kakšen način so ...prikaži več 'cepiva' Janševih zblaznelih in skorumpiranih strokovnjakov učinkovala in kaj se je (in se še) dogaja po veliki večini ustanov, ki bi morale skrbeti za zdravje, v resnici pa se ukvarjajo z vsem drugim in so same sebi namen. Volilci pa - ploskajo.