Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Pozor, motoristi!

Nesreča motorista Daša Purgaj
Letos že štiri žrtve nesreč motornih koles. Policisti vabijo na preventivne akcije.

Po podatkih Generalne policijske uprave so letos na slovenskih cestah umrli trije vozniki motornih koles in ena sopotnica na motorju. V soboto smo poročali o hudi nesreči, v kateri je voznik motornega kolesa pri Poljčanah prehiteval kolono in še voznico, ki je nakazala zavijanje. Motoristu je v želji, da bi se ji izognil, zdrsnilo, zapeljal je v potok in zaradi hudih poškodb umrl.

To je le ena od letos že 60 prometnih nesreč, v katere so bili vpleteni motoristi. Govor je seveda le o tistih, pri katerih posreduje policija.

Številke vzbujajo skrb. Prazniki in vse lepše vreme bodo na ceste zvabili še več motoristov; da pa bi jih še bolj ozaveščali o varni vožnji, jih policija vabi na preventivne dejavnosti.

Preventivna akcija "Policijska izkušnja kot nasvet" bo v soboto v Centru varne vožnje na Vranskem in na parkirišču pred koprskem stadionom Bonifika. Preventivni akciji bosta ravno tako v soboto tudi v Ljubljani, pred trgovino TC Moto Shop na Leskovškovi ulici 12, in v Centru varne vožnje Raceland v Krškem.

Na prireditve vabijo tudi kolesarje in voznike, saj smo v prometu izpostavljeni vsi. Motoristi še sploh radi izpostavijo, da so sicer enakovredni udeleženci v prometu, v primerjavi z vozniki avtomobilov pa vendarle šibkejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.