Slovenija > Črna kronika
1203 ogledov

Migranti v Beli krajini ukradli kombi in poskušali pobegniti

bel kombi
1/2
PU Novo mesto
Z dvorišča stanovanjske hiše v Krmačini pri Metliki je skupina 12 državljanov Alžirije, ki so pred tem nezakonito vstopili v državo, ponoči odtujila kombinirano vozilo. Policisti so vozilo prisilno zaustavili in prebežnike prijeli.

Policisti so vozilo izsledili v bližini Metlike ter ga najprej skušali ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s hitrostjo več kot 120 kilometrov na uro nadaljeval vožnjo proti naselju Gradac. V okolici Črnomlja so vozilo ustavili s pomočjo t. i. stingerja - sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Takoj po ustavitvi je več oseb iz kombija skušalo pobegniti, vendar so jih policisti prijeli. Šlo je za 12 državljanov Alžirije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Okoliščine nezakonitega prehoda in kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

Med varovanjem državne meje so policisti na območju PU Novo mesto izsledili in prijeli še 22 državljanov Bangladeša, po osem državljanov Sirije in Pakistana, sedem državljanov Palestine, šest državljanov Iraka, tri državljane Sirije, državljana Afganistana in državljana Tunizije. Policijski postopki zaradi nezakonitih prehodov državne meje še tečejo.

Na območju PU Koper pa so policisti od srede do danes zjutraj obravnavali 37 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Obravnavali so 15 državljanov Turčije, devet državljanov Pakistana, pet državljanov Afganistana, dva državljana Alžirije ter po enega državljana Tunizije, Malija, Albanije, Kosova, Poljske in Avstrije. Tri osebe so zaprosile za mednarodno zaščito, ostale pa bodo po opravljenih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom, so zapisali na PU Koper.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Moment_of_Truth 07:45 31.maj 2019.

    Irak, Afganistan, Sirija, Libija itd. so države, ki so jih Amerika s pomočjo evropskih vazalov (med katerimi Slo prav blesti v svoji uslužnosti) razsula in uničila. Ljudje, ki izgubijo vse, tudi nimajo kaj več izgubiti, zato bodo naredili vse, da ...prikaži več pridejo v boljše življenje. Sedaj samo žanjemo, kar smo oz. so politiki, ki smo jih izvolili, sejali. Ne, ne želim si migrantov, samo zavedam se, zakaj prihajajo. Izključno naša krivda. Dokler so bile naštete države urejene, ni bilo migrantov.

  • bugmenot 22:50 30.maj 2019.

    Torej mejo nelegalno prestopi povprečno 100 kriminalcev na dan, pri tem mimogrede pride še do ene kraje kombija in nato naš minister mirno izjavi, da Policija obvladuje situacijo??? Če Policija s svojimi ukrepi ne odvrača potencialnih kriminalcev, potem očitno ne ...prikaži več obvladuje situacije. To je isto kot gašenje požarja s kozarcem vode. Situacijo bi obvladovali, če do teh dogodkov sploh ne bi prihajalo.

  • maresem 14:21 30.maj 2019.

    To je vse pod pokroviteljstvom fajonke & CO in oslale levičarske bagre.