Slovenija > Črna kronika
19990 ogledov

Pred 26 leti doživel podobno nesrečo in preživel, tokrat ne

Nesreča Zadlaz - Žabče Bralec
Nesrečni voznik, ki je z vozilom zgrmel 100 metrov pod cesto, je bil v podobni nesreči udeležen pred 26 leti na silvestrovo.

Letos so bili na prvi dan novega leta tolminski gorski reševalci, gasilci in policisti obveščeni o prometni nesreči. Na cesti iz Tolmina proti Tolminskim Ravnam je v bližini ene od stanovanjskih hiš v naselju Zadlaz - Žabče v nepreglednem ovinku voznik trčil v kamnit obcestni kamen in se preko levega boka z vozilom prevrnil po strmem pobočju navzdol, kjer je nato vozilo obstalo približno 100 metrov pod cesto v grapi. 

Načelnik Gorske reševalne službe Tolmin Žarko Trušnovec je za zurnal24.si povedal, da je bilo na terenu 12 gorskih reševalcev in 15 gasilcev. Reševanje je potekalo na zelo strmem in krušljivem področju. "Najprej so se do ponesrečenca spustili gasilci z električnimi škarjami. Mi smo spustili najprej reševalca z nosili in nato še enega reševalca, ki je spremljal nosila. Ko so ponesrečenca izrezali iz avtomobila, smo ga dali na nosila in jih z vitlom dvignili," je povedal. 

Policija Slovenija Z avtomobilom zgrmel 100 metrov globoko

nesreča Zadlaz Žabče | Avtor: Bralec Bralec

Nesrečni voznik je bil na silvestrovo pred 26 leti udeležen v zelo podobni nesreči. "Pred 26 leti in devetimi urami smo ga praktično isti reševalci reševali v sosednji dolini Tolminke. Takrat je padel z motorjem v grapo," je povedal Trušnovec, ki je bil prisoten tudi na takratni intervenciji. "Na takratni intervenciji se je smrtno ponesrečil policist, ki je spremljal to intervencijo. Voznik, ki smo ga takrat reševali, je padel 30 metrov v grapo. Policist, ki je padel na praktično istem mestu, pa je zdrsnil 150 metrov v grapo." 

24-letni policist je umrl, ko je želel pomagati ponesrečencu. Sestopal je po strmem pobočju do ponesrečenca, vendar je zaradi spolzkega in strmega terena omahnil v globino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.