Slovenija > Črna kronika
149 ogledov

Streljanje v izolski bolnišnici, število mrtvih naraslo

primorska 22.03.12. splosna bolnisnica izola, foto: suzana kos
1/8
Suzana Kos
V izolski bolnišnici je prišlo do streljanja. Tri osebe so mrtve, ranjeni policist naj bi bil izven smrtne nevarnosti.

Policisti PU Koper so bili ob 15.19 obveščeni o streljanju v izolski bolnišnici. "Po do sedaj zbranih podatkih je 70-letni moški v prostorih bolnišnice brez opozorila pričel streljati na zdravnika. V tistem trenutku je bil na kraju tudi policist, ki je bil v bolnišnici zaradi druge zadeve. Ko ga je storilec zagledal, je pričel streljati tudi nanj in vanj ustrelil nekaj nabojev. 43-letni policist je hudo ranjen obležal, storilec pa je zapustil bolnišnico. Takrat so na policijo prispele že prve prijave dogodka. Policisti, ki so bili napoteni na kraj, so v blokadi ustavili storilca na parkirišču, pri tem je 70-letni moški tudi vanje ustrelil več strelov in zadel drugega policista v prsni koš. Policisti so prav tako odgovorili s streli," so o dogajanju v in pred izolsko bolnišnico sporočili s PU Koper.

Triinštiridesetletni policist je umrl na kraju dogodka, prav tako storilec. Generalni direktor policije Marjan Fank je v Odmevih povedal, da je storilec razpolagal s pištolo umorjenega policista. Ali je storilec umrl pod streli policistov ali si je sodil znan bo znano po zaključeni preiskavi. 

Po poročanju MMC  in Dela je nekaj pred 20. uro umrl tudi zdravnik. Policist, ki so ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, je uspešno prestal operacijo in je zunaj življenjske nevarnosti, so za STA sporočili iz UKC.

Storilec je bil v preteklosti že obravnavan za kazniva dejanja z uporabo orožja. Kriminalisti nadaljujejo z ogledom kraja. Več podrobnostih bo znanih po zaključeni preiskavi.

streljanje Izola bolnišnica | Avtor: Dare Čekeliš Dare Čekeliš

Srčni kirurg Tomislav Klokočovnik je z ekipo anesteziologov s helikopterjem odletel v Izolo in tam operiral enega od poškodovancev v današnjem streljanju. Stanje drugega ranjenca je bilo dovolj stabilno za prevoz, zato so ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, kjer so ga operirali, je poročala STA.

Po poročanju Radia Slovenija naj bi strelec tri strele izstrelil v zdravnika urologa in streljal na dva policista. Televizija Slovenija je poročala, da je moški prišel v bolnišnico z namenom obračunati z zdravnikom urologom. Policist v uniformi naj bi se slučajno znašel v bolnišnici in moškemu skušal preprečiti napad, a naj bi ga storilec hladnokrvno ustrelil. Radio Slovenija je še poročal, da naj bi policisti na storilca streljali pred bolnišnico, ko se je skušal odpeljati in ga ubili. 

streljanje Izola bolnišnica | Avtor: Dare Čekeliš Dare Čekeliš

Primorske novice poročajo, da naj bi bil storilec stari znanec policije, ki je bil zaradi dvakratnega ropa pošte v Pobegih že tudi v zaporu. Moški naj sicer ne bi veljal za nasilno osebo. V čakalnici naj bi spraševal po zdravniku, začel kričati, na kar je do njega pristopil zdravnik in ga skušal pomiriti. Med pogovorom je moški zdravnika večkrat ustrelil. MMC je poročal, da naj bi moški imel v rokah celo list papirja s seznamom imen. 

Po streljanju je moški odšel iz bolnišnice, pred njo posedel na klopci in nato odšel, je razbrati iz posnetka, ki ga je očividka objavila na svojem Facebook profilu. Moški je nato poskušal pobegniti, a so mu policisti to preprečili. Pri tem je prišlo do streljanja, v katerem je bil policist ustreljen. Policisti so odgovorili s streljanjem. Na posnetku je slišati strele, ki so odjeknili na parkirišču pred bolnišnico. 

streljanje Izola bolnišnica | Avtor: Dare Čekeliš Dare Čekeliš

Očividec, ki je bil v času dogodka v bolnišnici, je za Primorske novice dejal, da je slišal strel, na kar se je med ljudmi hitro razširilo, da naj bi nekdo na urgenci ustrelil zdravnika. Pred bolnišnico je videl hudo ranjenega policista in prerešetan avtomobil, v katerem je sedel negiben človek, za katerega meni, da je bil storilec. 

"Pokalo je kot v filmu," je za Radio Capris dejala ena od očividk. Druga je o dogodku dejala: "Kar streljal je. Nisem vedela, kaj naj."  Tretja očividka je povedala, da je imel napadalec v eni roki berglo, v drugi pa pištolo. 

Preberite še: 

Očividka dogajanja je na svojem Facebook profilu objavila posnetka dogajanja pred izolsko bolnišnico. "Strelja, strelja, strelja," je slišati na enem od posnetkov.