Slovenija > Črna kronika
696 ogledov

Dragonja: Hrvat pod sedežem skrival sumljiv predmet

mejni prehod Dragonja zaprtje
1/6
PU Koper
Policist je opazil, da potnik pod sedežem skriva predmet. Nato se je vse odvilo zelo hitro

Policijska uprava Koper je pojasnila današnje dogajanje na Mednarodnem mejnem prehodu Dragonja. Mejni prehod je namreč bil tri ure zaprt zaradi izrednega dogodka. 

Okoli 7.45 je na mejni prehod pripeljal avtobus s hrvaško registrsko označbo, ki vozni na redni potniški liniji Pula - Trst - Ljubljana. Policisti so izvedli detajlni pregled potnikov, prtljage in vozila. Na avtobusu sta bila ob kontroli prisotna dva šoferja in osem potnikov. 

mejni prehod kontrola policija Obrežje Dragonja Slovenija Mejni prehod s Hrvaško tri ure zaprt, na avtobusu naj bi bila bomba

Pod sedežem skrival predmet

Med postopkom, v katerega je bil vključen 22-letni državljan Hrvaške, s prebivališčem na območju Poreča in na poti v Ljubljano, je policist pod sedežem zaznal neznan predmet, ki je bil očitno skrit. Policist je neznani predmet izvlekel izpod sedeža in ugotovil, da gre za usnjen črn hlačni pas, na katerega je bilo navezanih 10 valjastih predmetov, oblepljenih z rjavim in črnim lepilnim trakom ter povezanih z žico. 

Zaradi suma, da bi lahko šlo za eksplozivno napravo in zaradi zagotavljanja varnosti potnikov in zaposlenih na mejnem prehodu, je policist najdeni predmet ustrezno zavaroval. Za ves promet so nemudoma zaprli mejni prehod in iz objekta evakuirali vse zaposlene. Osumljenemu Hrvatu so odvzeli prostost. 

mejni prehod Dragonja zaprtje | Avtor: PU Koper PU Koper

Zasegli so mu orožje 

Na kraj so prišli pripadniki Oddelka za protibombno zaščito iz Specialne enote POlicije, ki so rentgensko slikali in detajlno pregledali najdeni predmet. Izkazalo se je, da so na pasu ovite prazne pločevinke, ki so dajale videz improvizirane eksplozivne naprave. Pri pregledu prtljage so osumljenemu zasegli še daljši kovinski nož ter drugi predmeti, ki bi lahko v nadaljevanju služili pri ugotavljanju motiva osumljenega. 

Koprski kriminalisti so od potnikov in voznikov avtobusa zbrali prva obvestila, zavarovali druge materialne dokaze za dokazovanje posesti najdenega predmeta ter vzpostavili takojšnje prekomejno sodelovanje s hrvaškimi varnostnimi organi. Pripadniki Policijske uprave Istarske iz Pule so po prejetem zaprosilu takoj pričeli z izvajanjem preiskovalnih aktivnosti tudi na njihovem območju. 

Osumljeni Hrvat se nahaja v 48-urnem policijskem pridržanju. Po zaključku preiskovalnih dejanj se bodo odločili o privedbi osumljenca s kazensko ovadbo. Trenutno ga obravnavajo zaradi utemeljenega suma zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, za kar je zagrožena kazen zapora do petih let. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 19:44 25.januar 2018.

    Ob tem gre za zelo nevarno in neodgovorno dejanje policista ,ki je odnesel domnevno explozivno napravo iz avtobusa,čeprav ni bil ustrezno opremljen ! Tako sem razumel izjavo policije in zdi se mi prav ,da obsodim takšno dejanje zaradi morebitne žrtve .

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 17:30 25.januar 2018.

    Plenkovič napada Slovenijo,joj joj....