Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Proti Celju divjal z 205 km/h

policija Anže Petkovšek
Policisti so v nedeljo na radar ujeli voznika, ki je na avtocesti proti Celju drvel z 205 km/h. Na cesti vse več smrtnih žrtev. Število najbolj naraslo na mariborskem območju.

Celjski policisti so v nedeljo okoli poldneva na avtocesti izven naselja Šentrupert pri prehitri vožnji ujeli voznika osebnega vozila BMW. V smeri proti Celju je vozil z 205 kilometri na uro. 

Na Policijski upravi Celje opozarjajo, da bi se vsak voznik, ki si drzne toliko prekoračiti hitrost, moral zavedati, da je tovrstno ravnanje smrtno nevarno. Zato voznike opozarjajo na upoštevanje cestnih pravil in hitrostnih omejitev.

Na cesti vse več mrtvih

Samo v preteklem tednu je na cesti umrlo šest ljudi. Število smrtnih žrtev na cesti se kljub zaostritvi kazni še vedno povečuje. Na območju Policijske uprave Ljubljana je v letošnjem letu za posledicami prometnih nesreč umrlo 29 ljudi. V istem obdobju leta 2010 31, leta 2009 pa v istem časovnem obdobju 36.

Manj smrtnih žrtev kot v lanskem letu beležijo na območju Policijske uprave Novo mesto, kjer je letos umrlo že osem udeležencev v prometu, v enakem obdobju lani pa 11.

Na mariborskem območju umrlo 13 ljudi več kot lani

Za največ je število smrtnih žrtev naraslo na mariborskem območju. Letos je življenje zaradi prometne nesreče izgubilo že 27 ljudi, v enakem obdobju lani 14, v celotnem letu 2010 pa 18. Na območju Policijske uprave Celje je v enakem obdobju lani umrlo 10 ljudi, letos že 11. Na območju Kranja pa je letos umrlo že 12 ljudi, kar je tri več kot v enakem obdobju lani.

Na območju Policijske uprave Nova Gorica je letos umrlo pet (šest) ljudi. V zvezi s tem morebiti velja opozoriti, da na tem območju še vedno iščejo pogrešanega 23-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Tolmina, ki je bil 14. marca 2011 ob približno 16.30 udeležen v prometni nesreči na cesti Kanal ob Soči–Tolmin, za naseljem Doblar pri kraju Pri turškem križu; od takrat naprej omenjena oseba še ni bila najdena in je še vedno pogrešana, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Letos so slovenske ceste terjale 102 smrtni žrtvi, v enakem obdobju lani pa 99.

Komentarjev 6
  • NonPrimitive 22:41 23.september 2011.

    WTF, corsa povzročila nesrečo, ni mogoče, zihr je bil bmw zakamufliran v corso ... http://www.zurnal24.si/voznica-ni-prezivela-clanek-135869

  • NonPrimitive 22:28 23.september 2011.

    maš pa hud življenjski cilj :)))

  • Žurnalček 21:18 21.september 2011.

    V letošnjem letu sem se z kolesom peljal 5x v Celje in nazaj in glej ga vraga niti enkrat nisem srečal policajev. Samo enkrat se je en šef peljal sam, nekam na izlet. In se potem čudite. Tam kjer se ...prikaži veče nesreče dogajajo , tam policajev ni in jih nikoli ni bilo, ker so to bolj osamljeni kraji in ni kandidatov za serijsko kasiranje , ko jim zmankka denarja za plače.Inkaj imajo od tega komse hvalijo , da so ga ujeli. Grem stavit ,da so policaji ko so ga sk+ledili bolj ogrožali varnost , kot on sam. Neš ti hitrosti 205km/h.