Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Roparja med begom ranila policista

Rop v Luciji
1/3
Adrijana Kranjc
Mlada oborožena italijanska roparja slovenskim policistom nista uspela pobegniti. Del denarja sta izgubila med begom.

22- in 24-letni Italijan sta v Luciji okoli 9.40 oropala poslovalnico Banke Koper. Sledila je policijska akcija. Ker sta bila roparja oborožena, so prebivalce celo pozivali, naj ostanejo v zaprtih prostorih.

Roparja sta se odpeljala z rdečim kros motorjem starejše izdelave, ki sta ga pred tem ukradla v Italiji.

Streljal na policiste

Odpeljala sta se v smeri Gažona, kjer so policisti postavili blokadno točko, je povedal prvi kriminalist PU Koper Dean Jurič.

Okoli sto metrov pred blokado je eden od roparjev najmanj štirikrat ustrelil. Eden od nabojev je po odboju zadel policista v nogo, vendar na srečo ta ni bil huje poškodovan.

Prijeta po štirih urah

Na kolovozni poti sta motor odvrgla in naprej bežala peš. Policisti so ugotovili, da sta ob tem izgubila precejšnjo količino denarja.

Aretirali so ju okoli 14. ure, odvzeli so jima najmanj tri kose strelnega orožja in večjo količino denarja. Policistom sta se predala mirno. Pri ogledu motornega kolesa so policisti sicer zaznali sledi krvi, izvor katerih še ugotavljajo, saj roparja nista imela vidnih poškodb.

Denar, ki so ga policisti našli, ni bil obarvan, iz česar se da sklepati, da se varnostni mehanizem, ki ga banke uporabljajo v takih primerih, ni sprožil.

V času ropa v poslovalnici deset strank

Po neuradnih informacijah naj bi bilo v poslovalnici Banke Koper ob ropu okoli deset strank, očividci pa so povedali, da se je rop zgodil bliskovito hitro in da naj bi dva neznanca s črnimi kapucami in maskami v italijanščini zakričala: "Vsi v kot in tiho!"

Oborožena roparja naj bi od strank zahtevala, naj ležejo na tla. Ko sta izstopila iz poslovalnice, sta maski snela.

Kot nam je povedala Adrijana Kranjc iz časopisa Primorski utrip, ki ima prostore v neposredni bližini poslovalnice, je eden od roparjev z velikim kladivom razbil steklo ter skočil za pult in pograbil večje vsote bankovcev.

Med ropom sta bančna uslužbenca tudi udarila.

Komentarjev 11
  • vladek 06:57 17.avgust 2011.

    Sedaj se je vidlo da je naša policija osposobljena,in jo moramo spoštovat.Policijo rabimo,vojake pa ne.

  • graff 23:49 16.avgust 2011.

    Čestitam fantom in dekletom v modrem za dobro opravljeno delo in aretaciji italijanskih ,,mafijosotov,, na slovenkih tleh. Čestitke veljajo vsem, ki so v tej akciji sodelovali od policistov, kriminalistov do tistih, ki so delo vodili in koordinirali. Obenem ...prikaži več izražam bojazen, da se bodo ob tem dogodku, ko bo zadeva prišla na sodišče ponovno odprle stare rane neučinkovitosti, nesposobnosti, nespametnega in škodljivega delovanja slovenskega pravosodja, da Kozinčevih hijen niti omenjam ne.

  • 1111 22:11 16.avgust 2011.

    zic, popolnoma se strinjam s teboj...ampak spet bo zmanjkalo denarja....na žalost....