Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

S hčerkama ni imel otrok

Posiljevalec v Avstriji Reuters
Avstrijec, ki je dobra štiri desetletja zlorabljal hčerki, z njima ni imel otrok. Nazadnje hčerko poskušal posiliti maja.

Zaradi grozljive podobnosti se je 80-letnega Avstrijca že oprijel vzdevek novi fritzl, vendar naj za razliko od pravega Josefa Fritzla s svojima hčerkama ne bi imel otrok, je danes sporočil tožilec.

V torek je policija sporočila, da je osumljeni svoji hčerki, danes stari 53 in 45 let, redno zlorabljal in posiljeval od leta 1970 na svojem domu v kraju St. Peter am Hart. Preprečeval jima je stik z zunanjim svetom in govoril, da ju bo ubil, če bosta spregovorili.

Še vedno hotel posiljevati

Primer je prišel na dan, ko je osumljenec maja poskušal posiliti eno izmed hčera. Ta ga je potisnila na tla in ga tam pustila ležati dva dni, preden je poklicala socialno delavko, ki je potem obvestila pristojne oblasti. Osumljenec do nadaljnjega ostaja v priporu in zanika vse obtožbe.

Hčerki, ki naj bi bili rahlo duševno zaostali, še ko sta bili v osnovni šoli, naj bi zlorabil tudi znanec njunega očeta. Vendar pa tega primera ne morejo več obravnavati, ker je zastaral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.