Slovenija > Črna kronika
3774 ogledov

S ščitniki in pripravljeni za spopad so se srečali s policisti

Maribor spopad YouTube
Policisti so imeli obilico dela z navijači.

Začelo se je že v popoldanskih urah, ko so policisti na počivališču Dobrenje opravili kontrolo potnikov na rednem avtobusu, ki je pripeljal z Dunaja. Na njem je bilo 20 navijačev Rusije, ki pri sebi niso imeli vstopnic za ogled nogometne tekme. Enemu od njih so izrekli globo, ker na zahtevo policista ni želel izkazati svoje istovetnosti, drugemu pa, ker se je na javnem kraju nedostojno vedel, izzival k pretepu in se nedostojno vedel do policistov. Ker s kršitvijo ni prenehal, so ga policisti pridržali do streznitve. 

Maribor spopad Video Slovenija Pred tekmo v Mariboru prišlo do incidentov

Nekaj po 19. uri je na Gosposvetski cesti v Mariboru, v bližini križišča s Prežihovo ulico, prišlo do poskusa pretepa večjih skupin Viol in Spartaka, ki sta se pričeli izzivati k pretepu. Domači navijači so proti gostujočim  navijačem pričeli metati steklenice in kamenje, s čemer so huje ogrozili javni red, splošno varnost in nevarnost za premoženje. Zaradi tega so policisti z uporabo palic in plinskih razpršilcev  obe skupini ločili in vzpostavili javni red in mir.

Dva navijača viol, ki sta metala steklenice in  kamenje so policisti prijeli, ob tem pa pri njima našli in jima zasegli še pirotehnična sredstva. Obema so izdali plačilni nalog, v hitrem postopku jima  bodo  izdali odločbo o prekršku, oba pa so za čas trajanja tekme tudi pridržali.  Enemu  od  njiju  so  policisti  izrekli  tudi  ukrep prepovedi udeležbe na javnih prireditvah.

Med posredovanjem je en od ruskih navijačev pritekel  do  enega  od  policistov  in  ga s hrbtne strani udaril v predel
obraza.  Policista je ob tem lahko telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom  prepeljali  v UKC Maribor. Napadalca so policisti po tekmi prijeli ob  izhodu  iz  stadiona  in  ga  pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku. Moškega bodo ovadili zaradi preprečitve uradnega  dejanja ali maščevanja uradni osebi, za kar je zagrožena kazen zapora od 6 mesecev do 5 let. 

Okoli  19.24  je večja skupina gostujočih navijačev, ki niso imeli vstopnic za  ogled  nogometne  tekme,  na severni strani skušala nasilno vstopiti na stadion Ljudski vrt. Namero so jim preprečili policisti.

Okoli  19.36 so policisti v križišču Gregorčičeve ulice s Strossmayerjevo v Mariboru izrekli globo gostujočemu navijaču, ker se je nedostojno vedel do policistov in ni upošteval njihovih ukazov. Ker s kršitvijo ni prenehal, so ga policisti za čas tekme pridržali.

Okoli 19.39  so policisti oglobili še enega gostujočega navijača, ki je na severnem  platoju  stadiona  Ljudski vrt izzival k pretepu in se nedostojno vedel do policistov. Ker s kršitvijo ni prenehal so ga policisti pridržali do streznitve.

Ob 19.44 so policisti na studenški brvi zaznali skupino 15 tujih navijačev, ki  so imeli pri sebi predmete, ki bi jih lahko uporabili za napad ali bi z njimi lahko huje ogrozili javni red in mir, splošno varnost ali premoženje, zaščiteni pa so bili tudi s ščitniki za okončine, niso pa imeli vstopnic za ogled nogometne  tekme.  Policisti so 14 državljanom Poljske in enemu državljanu Rusije izrekli ukrep prekinitev potovanja na javno prireditev. Po izreku ukrepa je vseh 15 zapustilo Slovenijo. 

Okoli  20.28  so  policisti  na  južnem platoju stadiona Ljudski vrt izdali plačilni nalog domačemu navijaču, ki se je nedostojno vedel na javnem kraju in izzival k pretepu.

Ob  20.30  so  imeli  na  severnem  platoju stadiona Ljudski vrt v postopku državljana Srbije, ki je na vsak način želel vstopiti na stadion, čeprav ni imel vstopnice za ogled tekme. Policisti so ugotovili, da je tujec ostal na območju Schengena več kot  90  dni,  kolikor mu je dovoljeno. Zato so ga oglobili po določilih Zakona o tujcih.

Ob  21.45  so policisti dvema gostujočima navijačema izrekli globo, ker sta na severni tribuni stadiona Ljudski vrt, med tekmo prižgala bakli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Nejc 23:55 14.september 2017.

    Eden izmed visokih funkcionarjev kluba, je izjavil nekaj takega: "Seveda bomo podpirali navijače. Seveda kdaj naredijo kako napako, ampak navijači so srce kluba." Nevem, a za temi tud stoji in jih podpira?

  • zdrej 10:55 14.september 2017.

    Zaradi takih idiotov se mi zdi nogomet totalno butast šport. Če so oni na videoposnetku Maribor, me je sram, kaj je Maribor.

  • jakec1575 09:36 14.september 2017.

    Povsem nepotrebno. Za napad navijaca na uradno osebo naj bo zagrozena kazen 15 let. Vsem huliganskim navijacem pa. Hebite se. nabijem vas na... ogrozate ljudi, policiste po nepotrebnem. a je to navijanje? Niso vam policisti krivi, če se niste samouresnicili ...prikaži več in zavozili svoja zivljenja. Če klub ne pocisti teh bedakov ima prepoved nastopanja do nadaljnega. Pika. Zadeve bi bile ekpresno resene. Premaknjence pa tja, kamor spadajo. v zapor in po zepu. Če imajo dnar za alkohol, .... IQ od amebe.