Slovenija > Črna kronika
1231 ogledov

S sekiro nad policiste

Policija uniforma policist Saša Despot
Policija je v sredo obravnavala dva primera napada na policiste s sekiro.

Do dogodka je prišlo v občini Apače. Enega kršitelja so zaradi napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, že pripeljali pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. Zoper drugega kršitelja bodo kazensko ovadbo še podali, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska sobota.

Do prvega incidenta je prišlo nekaj po peti uri, ko so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, ker je občan razbijal po hiši. Ob prihodu policije na kraj dogodka je imel v rokah večjo sekiro. Kljub večkratnim pozivom policistov, naj jo odloži, jih ta ni upošteval in je z dvignjeno sekiro stopil proti policistom in jim grozil, da jih bo ubil, so pojasnili na policiji.

Kršitelja so obvladali s prisilnimi sredstvi in mu odredili pridržanje. Osumljenega so s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, privedli k preiskovanemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Gre sicer za istega kršitelja, ki je 15. junija letos okrog poldneva ležal na cesti in oviral promet. Ob prihodu policijske patrulje je takrat zbežal v stanovanje in z balkona proti policistoma vrgel sekiro, pri tem pa poškodoval policijsko vozilo. Napad je podkrepil z resno grožnjo policistu, da ga bo ubil. Po krajšem prigovarjanju je potem kršitelj prišel z balkona in policista sta ga obvladala. Zoper njega so že takrat odredili pridržanje in podali kazensko ovadbo.

Policisti Slovenija Danes teden začnejo policisti uporabljati paralizatorje

S sekiro so v sredo grozili tudi gornjeradgonskima policistoma. Občanu sta namreč zasegla vozilo, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopek se je vmešala družina kršitelja, pri čemer je njegov oče policistoma s sekiro grozil, da ju bo ubil. Osumljeni se je čez čas pomiril, v postopku pa ni bil nihče poškodovan.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • SonnyBlack 16:27 26.junij 2020.

    sugurno niso bli pijani niti malo😆😆😆 kaj je te ovi mislo z sekiro😆😆😆policaji majo malo boljse igrace kot so sekire... v corko not s takimi modeli,brez pogajanja...lahko se mogoce samo lepse izrazim...take sekirase je treba dat malo v kaki institut ...prikaži več za "razmisljanje"😆😆😆...saj te ni leto 1820😆