Slovenija > Črna kronika
973 ogledov

Šentjernej: Letalo strmoglavilo, to so pokazale prve ugotovitve

Letalska nesreča-Šentjernej4.3.2023 D. M. Od letala ni ostalo veliko.
V soboto je na območju Dobravice pri Šentjerneju strmoglavilo manjše letalo. Znane so prve ugotovitve preiskovalcev.

V soboto okoli 17. ure je na območju Dobravice pri Šentjerneju strmoglavilo manjše letalo, ki je po tem zagorelo. Gasilci so požar omejili in pogasili. 

Kriminalisti ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija so opravili ogled kraja dogodka. Po prvih ugotovitvah je pilot letel z ultralahkim letalom na območju naselja Dobravica. V bližini stanovanjske hiše je zaradi leta na premajhni višini s krilom najprej zadel ob travnato površino in trčil v žičnato ograjo ter v pomožni objekt. 

Letalo je takoj po ustavitvi zajel ogenj in ga v celoti uničil. V času požara je bila v letalu ena oseba, ki je umrla. Identiteta pokojnega in vzrok smrti bo znan po opravljeni obdukciji. 

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin, so sporočili s PU Novo mesto. O nesreči so bili obveščeni pristojni inšpektor za preiskovanje letalskih nesreč, preiskovalna sodnica in državni tožilec, ki so se tudi udeležili ogleda. Po zaključeni preiskavi bodo kriminalisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.