Slovenija > Črna kronika
1509 ogledov

Šiško mora v zapor. Zaplet s pozivom.

Andrej Šiško Saša Despot
Mariborsko sodišče je zavrglo prošnjo predsednika Gibanja Zedinjena Slovenija Andreja Šiška za odlog prestajanja kazni.

Sklep o tem, da mora Andrej Šiško v zapor, je postal pravnomočen pred dvema dnevoma, tiralica za njim pa še ni bila izdana, sta poročala Pop TV in TV Slovenija.

Šiško je zatrjeval, da mu je bil poziv na prestajanje kazni vročen prepozno in napačno, vseeno pa je oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni. Sodišče nasprotno trdi, da so Šišku sklep pravilno vročili že pred šestimi dnevi, čeprav Šiško vztraja, da o tem ne ve ničesar. Kot pravi, nazaj v zapor ne gre več, je poročal Pop TV.

Marca letos je bil predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija na mariborskem okrožnem sodišču spoznan za krivega ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi z oboroženim uporom in pozivanja k strmoglavljenju najvišjih državnih organov. To naj bi s soobtoženim Matejem Lesjakom storila z različnimi ravnanji, od grožnje takratnemu predsedniku vlade Miru Cerarju januarja 2017 do ustanovitve dežele Štajerske in nato še obrambne skupine te dežele - Štajerske varde septembra lani.

varda Zaseg Slovenija Ko Šiškova varda v gozdu trči v policijo

Mariborsko sodišče je Šiška marca obsodilo na osem mesecev zapora. Večino kazni je odslužil že s priporom, iz katerega ga je sodišče do pravnomočnosti sodbe izpustilo ob izreku sodbe. Tako Šiško kot njegova zagovornica Lucija Šikovec Ušaj sta bila takrat prepričana, da mu preostanka kazni ne bo treba odslužiti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • vojko19 08:44 17.december 2019.

    to je nova manevrska skupina, če bi bilo kot so nam obljubljali v 90tih jih ne bi bilo!

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 23:04 16.december 2019.

    Upajo se takole izživljati nad Šiškom,slovenskim državljanom.Pri resnih organiziranih kriminalcih (Mafiji),sem prepričan,da ti dobri policisti,sodniki ne bi niti v sanjah pomislili na take bezobrazluke. Ker bi se bali najprej za svoje riti in potem za riti svojih otrok.Pesek v oči ...prikaži več naj mečejo oni komu drugemu,to so pravljice za mlade bralce.

  • Avatar praufo
    praufo 21:15 16.december 2019.

    a ni bil že v zaporu, a zdej gre pa spet ... dejte že zrihtat vojso v sloveniji da ne bodo tele varde, pa bo mir ... vosjka je zato, da varuje meje, ne pa neke varde, pri na s ...prikaži več se pa lepo šetajo vse mogoči zapečeni al polzapečeni prebežniki, ki za sabo pustijo vse kar jim od riti pade dobesedbno ... kje je tukaj varovanje meja in zakaj NATO ne pomaga, če vedno čivka, da smo kolektivni zavezkini ... čista laž na kvadrat