Slovenija > Črna kronika
6894 ogledov

Ko Šiškova varda v gozdu trči v policijo

Andrej Šiško štajerska varda Facebook
67 pripadnikov petih vard med vikendom po gozdovih na območju Ilirske Bistrice. Razburljiva srečanja s policisti.

Policisti so v soboto pri varovanju državne meje na območju Ilirske Bistrice opravili 23 identifikacijskih postopkov; po poročanju Primorskih novic so obravnavali pripadnike Štajerske varde. Za omenjeni časnik je eden od domačinov iz Podgrada povedal, da "toliko uniformirancev ni videl že od vojne". V okoliških gozdovih je bilo ta konec tedna 67 pripadnikov petih vard.

Ko so naleteli na policiste, so jim ti zasegli dve pištoli, teleskopsko palico, električni paralizator v obliki boksarja in nunčake, so sporočili s Policijske uprave Koper. Policisti so izdali tudi dva plačilna naloga zaradi kršitve cestnoprometnega predpisa in zakona o osebni izkaznici, zaseženi pištoli pa bodo poslali na analizo.

Na koprski policijski upravi ob tem poudarjajo, da je policija edina, ki lahko nadzira državno mejo. Prepričani so, da svoje naloge opravlja strokovno in zakonito ob upoštevanju načela sorazmernosti.

Andrej Šiško štajerska varda Ukrep Slovenija Vlada ukrepala: Šiškovim vojakom bodo vzeli igrače in slekli uniforme

Policisti veliko tujcev, ki nezakonito prestopijo državno mejo, izsledijo na podlagi lastnih zaznav, nemudoma pa se odzovejo tudi na vsak klic občanov in preverijo vse okoliščine. Koristnih podatkov od posameznikov iz samooklicanih skupin na policiji ne prejemajo, navajajo.

"Pri varovanju državne meje smo v partnerskem sodelovanju z domačini uspešni in učinkoviti in kakršno koli organiziranje ljudi ocenjujemo kot povsem neprimerno in nepotrebno," so še zapisali na PU Koper.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
 • e0971c1f9a317a3f36ab638a19c501780199c710 14:44 10.december 2019.

  Slovenska Serpentinškova Shurṭa- شرطة preganja slovence, da lahko arabci neovirano pridejo v Slovenijo.

 • Avatar stoychi
  stoychi 09:20 10.december 2019.

  to, da gre pri teh nezakonitih migrantih brez osebnih dokumentov za vladno trgovino z ljudmi jih ve že veliko, končno tudi sami policisti potrjujejo to, ker morajo ponoči biti vsa vrata v mejnih ograjah na stežaj odprta. Med nezakonitimi migranti ...prikaži veči pa je veliko teroristov s posebnimi nalogami kot recimo zastrupljanje naših vodnih virov. SOVA spi vladi pa je vseeno za zdravje naše ljudi.

 • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 19:32 09.december 2019.

  Zadnjič so se župani iz območja Ilirske Bistrice pritoževali, da jim migranti posvinjajo vse gozdove. In sedaj Policija nekaj blebeta, da je uspešna??? Pa kje ti živijo! Še več Šiškotov potrebujemo po gozdovih!