Slovenija
2033 ogledov

Šiško s somišljeniki izvedel operacijo Južni žep

Andrej Šiško štajerska varda Facebook
Štajerska varda se je konec tedna urila ob meji s Hrvaško.

Skupina okoli 50 somišljenikov, ki jih vodi Andrej Šiško, je preverjala stanje ob reki Kolpi. Kot so zapisali na Facebooku, so želeli preveriti stanje ob reki, se spoznati s terenom in sistematično preveriti možnost prehoda reke. Pri osnovnem usposabljanju v Beli krajini so se jim pridružili tudi člani Primorske in Kranjske varde. 

Njihove aktivnosti konec tedna je spremljala tudi agencija Reuters. "Dolžnost vseh nas je zagotoviti varnost v lastni državi. Če državni organi, ki so za to plačani, ne želijo zagotoviti varnosti, lahko pomagamo mi in to tudi počnemo," je za Reuters dejal Šiško. Meni, da oblasti ne storijo dovolj, da bi "obvarovale Slovenijo pred grožnjo, ki jo predstavljajo migranti".  

Kot piše portal 24sata, Šiško trdi, da je urjenje, ki je potekalo na zasebnem zemljišču, prijavil policiji. Policiji naj bi posredovali tudi informacije o različnih vozilih, tudi tujih registrskih tablic, ki naj bi pripadala organizatorjem nezakonitih prehodov meje. 

Šiškova varda, ki se ji pridružujejo tudi druge varde, je na meji izvedla že več aktivnosti, na policiji pa pravijo, da to ni nič spornega. Več preberite tukaj:

varda Slovenija Štajerska varda se uri na meji, policija pravi, da ne more nič

 

Kot so zapisali na Facebooku, so med pregledovanjem meje ugotovili, da je bila kljub visokemu vodostaju reka prehodna na predelih, kjer so mostovi ali brvi, in da te lokacije niso bile tehnično zavarovane.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • boris84 15:34 14.november 2019.

    Krizar... Imaš tapravo profilno sliko. A se pa upaš sestati z menoj na kavi in mi v obraz povedati to kar si napisal, a?!

  • miha64 21:44 12.november 2019.

    Ta vikend, ko so bile Štajerska, Krajnska in Primorska varda ob reki Kolpi, v petdest kilometrskem pasu policija ni zabeležila niti enega ilegalnega prehoda. Zato vsa čast vardi, KI JE S SVOJO PRISOTNOSTJO PREPREČILA ILEGALNI PREHOD MEJE!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:13 12.november 2019.

    Vaški posebneži,ki ne dobijo dela in so za špricer in šunknžemlo pripravljeni "glumiti gljive"po belokranjskih koncih!!