Slovenija > Črna kronika
1122 ogledov

Skakal po avtocesti in povzročil verižno trčenje šestih vozil

avtocestna policija Anže Petkovšek avtocestna policija
Odrejena mu je bila hospitalizacija.

Policisti PU Koper so bili včeraj zvečer, okrog 20. ure, obveščeni o hujši prometni nesreči na avtocesti od Kopra proti Ljubljani, v katero je bilo udeleženih šest vozil. Po njihovih ugotovitvah je 39-letni državljan Romunije vozil kombi od Razdrtega proti Postojni, njegov sopotnik, 34-letni Romun, pa je že med vožnjo iz Italije skakal po kombiju in med vožnjo odpiral vrata, zato je voznik ustavil na odstavnem pasu. 

Nato pa je 34-letnik izstopil skozi zadnja vrata kombija in začel skakati kar po avtocesti. Mimo je pripeljala 24-letna voznica osebnega avtomobila in močno zavrla, da ga ne bi povozila, za njo pa še 45-letni voznik, ki je prav tako močno zaviral in se umikal pešcu. Moški je trčil v vozilo 24-letnice pred sabo. Sledilo je še trčenje treh voznikov osebnih avtomobilov.

Kot so pojasnili policisti, je bila državljanu Romunije odvzeta prostost in odrejena hospitalizacija, cesta pa je bila zaprta vse do 22.36 ure.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.