Slovenija > Črna kronika
4203 ogledov

Slovenske Konjice: Umrl voznik na električni rolki

Rolkar Shutterstock
Petintridesetletnik je med vožnjo padel in z glavo močno udaril ob tla. Zaščitne čelade ni uporabljal. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Po podatkih celjske policijske uprave je 35-letnik padel med vožnjo po klancu navzdol v naselju Škalce. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče podlegel poškodbam. Varnostne čelade ni uporabljal.

Policija ob tem vse uporabnike lahkih motornih vozil ponovno poziva k uporabi varnostne čelade. Ta je sicer v skladu z zakonodajo obvezna le za vse udeležence do 18. leta, a kot opažajo policisti, je imelo kar 40 odstotkov poškodovanih uporabnikov
lahkih motornih vozil poškodbe glave. "Primerna čelada, ki zaščiti glavo pod vsemi možnimi koti, nas lahko obvaruje hude telesne poškodbe, ki zahteva dolgotrajno zdravljenje in celostno rehabilitacijo," so zapisali.

Bizarno Rolkar Magazin Rolkar zaradi 109 km/h v zapor

Skupaj so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 146 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 21 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 112 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 81-krat posredovali na javnih krajih in 31-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje.

Rolkar Pomagajte policiji! Slovenija Trčil v 13-letnika na rolki in odpeljal naprej

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli pet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 38 tatvin, 19 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, sedem povzročitev telesnih poškodb, štiri grožnje, trije ropi, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja denarja in nasilja v družini.

Komentarjev 8
  • Kmodri 18:19 20.avgust 2022.

    Tile električarji imajo hudo napačno predstavo o življenju. Mislijo, da so neumrljivi. Zadnjič se peljem po kolesarski cesti in ne desno prijetnega z električnim skirojem. Niti slišal ga nisem in sem v zadnjem trenutku zavil levo, ker bi trčil od ...prikaži več zadaj vame. Mislim...

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 12:52 20.avgust 2022.

    Čelada ni obvezna! To je enako, kot če bi napisali, da je vozil brez neprebojnega jopiča, ki prav tako ni obvezen!

  • munja 10:41 20.avgust 2022.

    Na žalost se ljudje sami ne zavedajo, kako pomembno je nositi čelado, čeprav ta ni predpisana z zakonom.