Slovenija > Črna kronika
32448 ogledov

Smrt dečka v avtu: Policisti razkrili podrobnosti

Smrt otroka v avtu, Sv. Lovrenc, Prebold Žurnal24
Policisti razjasnili okoliščine smrti še ne dve leti starega dečka.

Po torkovi tragediji, ko je v avtomobilu pred domačo hišo na poletni vročini umrl še ne dveletni fantek, se je oglasila policija. 

Pomočnik vodje sektorje kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Celje Aleš Slapnik je povedal, da sta otrokova mati in njen partner še vedno v policijskem pridržanju, danes ju bodo privedli pred preiskovalnega sodnika zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, saj je otrok umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini. 

Poleg tega so policisti v hiši našli prepovedane substance. Preiskava še poteka, Slapnik je pojasnil, da so osumljencema odvzeli telesne tekočine in jih poslali na analizo, a na rezultate še čakajo. Preiskali so tudi avtomobil in bližnji objekt, ki sta ga osumljenca imela v najemu.

Kot smo že poročali, sta osumljenca stara znanca policije - eden je bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj premoženjske narave, drugi pa zaradi premoženjskih in nasilnih kaznivih dejanj.

Mati umrlega dečka ima sicer več otrok, a je predmet preiskave glede zanemarjanja trenutno le umrli dveletni fantek. 

Zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti je sicer zagrožena kazen od pol leta do pet let zapora, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje tri leta zapora, zaradi posedovanja drog pa je vse odvisno od količine in namena - ali je šlo za lastno uporabo ali za preprodajo.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 14
  • Avatar jate
    jate 17:16 22.junij 2023.

    naj jima vzamejo vse otroke in maternico tudi,pa tipa kastrirat

  • Pierre 17:13 22.junij 2023.

    Zdaj so/smo spet vsi pametni, kako bi bilo treba, kaj bi bilo treba, kdo je kriv....še okrogla miza manjka s ''strokovnjaki''.... Breme je na starših ne glede kdo so!!!!

  • 4c6cfe4fc7e22c0da661424350902bc28121c881 13:33 22.junij 2023.

    Nič ne bi bilo narobe, če bi objavili imena. Itak se ta smrt ne bo pozabila. Prišlo bo do sojenja, zato nima smisla skrivati imen. Ne govorim, da je treba sodbe izrekati, naj jih sodišče, a imena, kdo sta bila, ...prikaži več naj se objavi. Navsezadnje je umrl otrok, ki se ni mogel braniti. Naj bo javnost njegov branitelj, post humno.