Slovenija > Črna kronika
6337 ogledov

Sopotnica ni preživela zdrsa

Prometna nesreča Andrej Leban
Smrtna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti.
V soboto, 30. avgusta ob 11.25 se je izven naselja Št. Jurij v občini Grosuplje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 72-letna sopotnica, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do nesreče je prišlo, ko je 48 letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila od Velikih Lipljen proti Št. Juriju, zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, preko bankine zapeljala izven vozišča in nato po vožnji po strmem klancu navzdol trčila v drevje.

Kot so zapisali na Upravi za zaščito in reševanje, je pri nesreči botrovalo spolzko cestišče. Grosupeljski gasilci so s tehničnim posegom najprej rešili voznico, nato pa ob pomoči ljubljanske gasilske brigade še sovoznico. 

Voznica in 72-letna sopotnica v njenem vozilu sta se v nesreči hudo telesno poškodovali in bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana, kjer pa je sopotnica zaradi hudih poškodb istega dne okoli 14.30 umrla.

Ob 11:30 je prišlo do prometne nesreče na cesti Št. Jurij - Lipljene. Osebno vozilo je zapeljalo s ceste in trčilo v...

Objavil/a PGD GROSUPLJE dne Nedelja, 30. avgust 2020
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.