Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Srbija: utonili 14- in 16-letni sestri

Piran, oktober, kopanje v morju Žurnal24 main
Iz Srbije poročajo o petih nesrečnih utopitvah, večinoma gre za neplavalce.

Na mestnem kopališču v Vršcu sta včeraj utonili sestri, stari 14 in 16 let, poročajo srbski mediji. Starša sta izginotje prijavila okrog 21. ure, okoli polnoči pa so policisti našli njuni trupli. Novinar RTS.sr je neuradno izvedel, da sta bili na kopališču s starejšo sestro, tragedija pa naj bi se zgodila tako, da se je ena od sester začela daviti in s seboj potegnila drugo. Obe naj bi bili neplavalki, nesreča pa se je zgodila na delu jezera, namenjenem plavalcem.

Preiskava še poteka, odrejena je tudi obdukcija.

Prav tako še poteka preiskava okoliščin nesreč, v katerih je 20-letnik utonil v Bovanskem, 51-letnik pa v Krajkovačkem jezeru, je sporočila policijska uprava v Nišu.

Zjutraj okrog 1.45 je v Šalinačkem jezeru pri Smederevu utonilo 18-letno dekle, je Tanjugu povedal tiskovni predstavnik smederevske policije Saša Nikolić. Dekle je bilo v družbi dveh deklet in dveh fantov, vsi z izjemo enega pa so bili neplavalci. Sicer so se zadrževali v plitvini, vendar je 18-letnica nenadoma izgubila tla pod nogami in kot je dejal Nikolić, je dno jezera neenakomerno, prav tako obstaja nevarnost vrtincev. Prijatelj plavalec jo je neuspešno poskušal najti, medtem ko so drugi poklicali policijo. Njeno truplo so našli potapljači.

Nikolić je tudi opozoril, da je pred nekaj dnevi v jezeru utonil mladoletnik, da pa se to umetno jezero že desetletja uporablja za kopanje.

Komentarjev 1
  • Lavdan 17:52 11.julij 2012.

    Ubogi polpismeni novinar. Če se v Srbiji davijo, se pri nas utapljamo. Katastrofa pa je v tem, da dekleti pri teh letih nista znali plavati..