Slovenija > Črna kronika
4150 ogledov

Stefan Cakić kriv, za osem let in šest mesecev mora v zapor

Stefan Cakić, obsojen uboja igralca Gašperja Tiča
1/8
Anže Petekovšek
Na razglasitev sodbe Stefanu Cakiću je prišla Nataša Tič Ralijan, nekdanja žena Gašperja Tiča, ter igralci in nekdanji sodelavci Mojca Funkl, Karin Komljanec, Vincent Šparovec in Petra Pogorevc.

Senat, ki mu je predsedoval sodnik Ciril Keršmanc, je 21-letnega Stefana Cakića spoznal za krivega. Senat je presodil, da je Gašperja Tiča ubil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. Sodišče mu je prisodilo osem let in šest mesecev zaporne kazni. Cakić je sodbo sprejel brez ugovarjanja. Izrazil je željo za predčasno prestajanje zapora. V času sodnega procesa je v priporu v Kopru.

Dosojena kazen je tri leta in pol manj, kot je predlagala tožilka Tamara Gregorčič, ki je zahtevala 12 let zapora.

"Pri tem sem upoštevala tudi olajševalne okoliščine, to je njegova mladost, dosedanja nekaznovanost in dejstvo, da je dejanje storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti," je pojasnila Gregorčičeva.

Gašper Tič Smrt Gašperja Tiča Slovenija Smrt Gašperja Tiča: S krvnikom sta se nekaj časa poznala

Stefan Cakić je igralcu, s katerim sta se spoznala po novem letu lani, ponovno pa srečala 18. junija v Box baru, zadal 17 vbodov s kuhinjskim nožem za rezanje kruha. Zaradi ran v pljuča in vranico je igralec izkrvavel še pred prihodom reševalcev.

Sojenje Stefanu Cakiću je trajalo tri mesece in je bilo ves čas za odprto za javnost.

Stefan Cakić, obsojen uboja igralca Gašperja Tiča | Avtor: Anže Petekovšek Anže Petekovšek

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 15:33 20.april 2018.

    Cakič je s svojim procesom odvrnil pozornost od aktualne kraje družbenega denarja .

  • TistoPravo 14:27 20.april 2018.

    Pošteno. Kazen za tako grozno in nepopravljivo reakcijo je samo življenje brez olepšav. Zapor je pa skrajna oblika make up lajfa. Torej teh osem let ima čas, da zaživi brez make upa. Vsak si zasluži še eo priložnost v realno ...prikaži več zelo kritem svetu življenja. Gašperja pa škoda za to vstran pot, prou zares

  • Rozika 14:19 20.april 2018.

    "Na razglasitev sodbe Stefanu Cakiću je prišla njegova nekdanja žena Nataša Tič Ralijan" Nisem vedela, da je bil tudi Stefan Cakić poročen z Natašo Tič Ralijan ...