Slovenija
4397 ogledov

Tožilka zahteva 12 let zapora

Stefan Cakić, Sojenje Anže Petkovšek
Sojenje Stefanu Cakiću se bliža koncu.

Sojenje 21-letnemu Stefanu Cakiću, ki ga obtožnica bremeni uboja Gašperja Tiča v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, se bliža koncu.

Stefan Cakić Smrt Gašperja Tiča Slovenija Sojenje Stefanu Cakiću pri koncu

Danes se je nadaljevalo z zaključnimi govori, odprto za javnost, tako kot je bilo ves čas. Državna tožilka Tamara Gregorčič je v zaključnem govoru poudarila, da posnetki iz Box bara, ki so si jih na sodišču ogledali danes, dokazujejo verodostojnost prič, ki so trdile, da je Gašper Tič dejal, da ga je Stefan Cakić na stranišču prijel za penis. 

"To kaže na to, da je obtoženi točno vedel, kaj se bo dogajalo doma," je povedala tožilka, ki meni, da je Cakić moril namerno. 

Sodišče Sojenje Slovenija Cakić se usodnega večera spominja v slikah

"Ne moremo mimo treh ran na tilniku, ki jih je obtoženec zadal v fazi, ko je napadeni že ležal na tleh in se ni branil," dodaja tožilka. "Kaj je vodilo obtoženega, da je zadal rane že na ležečem oškodovancu? Želja vzeti življenje?"

Rane na Gašperju Tiću dokazujejo izrazito željo preživetja in izrazito željo obtoženca vzeti življenje, poudarja tožilka in za Cakića zahteva 12 let zaporne kazni.

Če bi bil ženskega spola, bi ga šteli za žrtev

"Če bi bil moj klient ženskega spola, bi tako žensko šteli za žrtev," pa je zaključni nagovor začel Cakićev zagovornik Gorazd Fišer in poudaril, da je bilo na nožu več Tičevih kot Cakićevih odtisov. Ker je Cakić takoj po dejanju odšel iskat pomoč in ni pobegnil, je Fišer prepričan, da ne gre za uboj oziroma naklep nekoga ubiti. 

Starši ne zahtevajo odškodnine

Zastopnica sorodnikov, odvetnica Mojca Furlan, je povedala, da starša Gašperja Tiča ne bosta zahtevala odškodnine.

Pričali prijatelji, sorodniki in izvedenci

V sojenju so do danes pričali prijatelji Gašperja Tiča, ki so se na usodno noč družili z igralcem. Pričala sta tudi izvedenca sodne medicine ter sodna izvedenca psihiatrične stroke in pretekli teden brat, mati in oče Stefana Cakića. Seznam oseb, ki jih je sodišče želelo zaslišati, je tako izčrpan.

Po govorih tožilke in zagovornika je spregovoril tudi Stefan Cakić. "Družini še enkrat izrekam sožalje. To dejanje bom obžaloval do konca svojega življenja," je dejal.

Sodbo bo senat razglasil v petek ob 14. uri.

Stefan Cakić Sojenje Slovenija Cakić odšel s sodišča Stefan Cakić, Sojenje Stefan Cakić Slovenija Starša Stefana Cakića: Po vrnitvi iz tujske legije se je zaprl vase, pomoč je zavračal Stefan Cakić, Sojenje Sojenje v primeru smrti Gašperja Tiča Slovenija Cakićev brat: "Vedel sem, da ga nekaj muči"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Friderik1950 17:57 17.april 2018.

    Po moji napovedi pričakovano. Namesto resnega sojenja, medijski šov v nadaljevanjih, ko morilec postane medijska zvezda, ki mu je v stanju 'bistveno zmanjšane' prištevnosti odpuščeno polurno 'kolinjenje' žrtve. Slabo sporočilo za varno državo. Brez pištole več nikamor.

  • Majazmaja 15:59 17.april 2018.

    12 let?! To je možno samo v Slovenistanu! Tip je tempirana bomba, dvema otrokoma je brutalno ubil očeta in ga poleg vsega še popolnoma oblatil v javnosti!