Slovenija > Črna kronika
7974 ogledov

Sojenje Stefanu Cakiću pri koncu

Stefan Cakić, Sojenje Anže Petkovšek
Izrek sodbe še ta teden?

Sojenje 21-letnemu Stefanu Cakiću, ki ga obtožnica bremeni uboja Gašperja Tiča v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, se bliža koncu. Sojenje je bilo ves čas odprto za javnost, tudi danes je.

V dvorani so predvajali posnetke dogajanja v Box baru; tožilstvo dokazuje resničnost trditve, da je Gašper Tič prijateljem povedal, da ga je Stefan Cakić na stranišču prijel za spolovilo, zavrniti pa želi trditev, da se Cakić ni hotel pogovarjati z nobenim od Tičevih prijateljev.

sodišče Stefan Cakić Obdolženi uboja Gašperja Tiča Slovenija Stefan Cakić: "Šlo je za samoobrambo"

Že danes zaključni govori?

Že na današnji obravnavi bi, kot je pretekli teden napovedal sodnik Ciril Keršmanc, lahko poslušali zaključne besede odvetnikov. Seznam oseb, ki jih je sodišče želelo zaslišati, je namreč izčrpan.

Vroča razprava o tej temi poteka na forumu medover.net

Pred sodiščem so tako pričali prijatelji Gašperja Tiča, ki so se na usodno noč družili z igralcem.

Stefan Cakić Uboj Gašperja Tiča Slovenija Priča: Vedel sem, da ima rad moške in ženske, da uživa drogo, a agresiven ni bil

Pričala sta tudi izvedenca sodne medicine ter sodna izvedenca psihiatrične stroke in pretekli teden brat, mati in oče Stefana Cakića.

Stefan Cakić | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Stefan Cakić, Sojenje Stefan Cakić Slovenija Starša Stefana Cakića: Po vrnitvi iz tujske legije se je zaprl vase, pomoč je zavračal

Sodni senat mora odločiti še o predlogu obrambe, naj izvedenec Inštituta za sodno medicino dopolni svoje mnenje o krvnih sledeh na kraju dogodka, kar je predlagal obdolženčev zagovornik Gorazd Fišer. V kolikor bo ta predlog zavrnilo, bi lahko sodnik Ciril Keršmanc sodbo izrekel še ta teden. 

Vroča razprava o sojenju krvniku igralca Gašperja Tiča poteka tudi tukaj.

Če bo sodišče presodilo. da je bil Stefan Cakić med dejanjem neprišteven, ga za zločin ne bi mogli kaznovati, če se bo sodišče strinjalo, da je bil bistveno zmanjšano prišteven, pa ga bo kazen doletela, a bo ta lahko milejša od zagrožene, ki je za uboj najmanj pet let zapora, najvišja zagrožena kazen pa je 15 let zapora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Rafaeluss 12:24 17.april 2018.

    Še vedno trdim samo je to bil naročen umor. Ga ni bolj primerne osebe kot človek iz tujke legije. Sem poznal enega tipa iz Šoštanja pri Velenju. Živi psihopat!!!

  • Rafaeluss 12:19 17.april 2018.

    Tip ko ga v redu pogledaš, čisti psiho. Gleda pod... NE RAZUMEM PA NEČESA. Greš zjutraj po popivanje na dom s gejem in pričakuješ osvežilen čaj ali kavo. Res da sem že star, neumen pa NISEM!!!

  • ode 08:55 17.april 2018.

    Za ene pol leta ga bodo dali v norhaus na odprti oddelek. Ven bo odkorakal z potrdilom, da je pameten. Od takrat naprej ga čaka svetla prihodnost, saj bo država do smrti skrbela zanj.