Slovenija > Črna kronika
3481 ogledov

Številnim bodo globe poslali po pošti

Policija Gregor Prebil Fotografija je simbolna.
Slovenski policisti ugotavljajo, da je maraton merjenj hitrosti dosegel svoj namen.

"Včerajšnji maraton nadzora hitrosti je dosegel svoj namen, saj se je promet po državi umiril, naše ceste pa ta dan niso zahtevale življenja," je zapisano na spletni strani Slovenske policije.

Popolnoma brez kršitev kljub vsemu ni šlo, saj so policisti ugotovili 862 prekoračitev hitrosti, največ, kar 584, v naseljih. Žal pa ni manjkalo niti takih, ki so s svojim neodgovornim početjem resno ogrožali svoja življenja in življenja drugih udeležencev.

Eden je v naselju vozil skoraj 130 km/h, drugemu so na avtocesti namerili nekaj manj kot 200 km/h povprečne hitrosti.

Od 862 prekoračitev hitrosti, ki so jih policisti včeraj obravnavali, so:
- 100 voznikov za manjše prekoračitve hitrosti le opozorili,
- 93 tujim voznikom izrekli globo, ki so jo plačali na kraju,
- zoper 2 voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče,
- 446 voznikom na kraju izdali plačilni nalog,
- 221 voznikov pa lahko pričakuje, da jim bo po pošti poslan plačilni nalog oziroma obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti.

Policisti so največ prekoračitev hitrosti ugotovili v naseljih, in sicer kar 584. Na cestah izven naselja so ugotovili 166, na avtocestah pa 112 prekoračitev hitrosti.

Zaviranje Akcija Slovenija Voznik izzival, policisti so ga prijeli dve minuti po prijavi

Skrajno neodgovorno

Čeprav so bile aktivnosti napovedane in celo objavljene lokacije meritev hitrosti, so policisti obravnavali nekaj višjih prekoračitev hitrosti, ki kažejo na povsem neodgovorno ravnanje posameznih voznikov. Na primer:
- na območju Pomurja so v naselju, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, policisti vozniku izmerili hitrost 126 km/h,
- na avtocesti so z videonadzornim sistemom Provida vozniku na 1.053 metrih razdalje izmerili povprečno hitrost 197,12 km/h,
- na odseku avtoceste, kjer je hitrost omejena na 110 km/h, so vozniku izmerili hitrost 176 km/h,
- na odseku avtoceste, kjer je hitrost omejena na 100 km/h, so na stacionarnem merilniku hitrosti, ki je označen s prometnim znakom, vozniku izmerili hitrost 160 km/h.

Policija je sicer včeraj obravnavala le dve prometni nesreči, v kateri sta se dva kolesarja težje telesno poškodovala, in štiri prometne nesreče, v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale (dva kolesarja, voznik motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila).

Policijski avto Kontrola Slovenija Na policiste metali kamenje, razbili prednje steklo in avto polivali z bencinom

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar Marimedda
  Marimedda 00:38 05.april 2019.

  Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top ********************************************************************************************** Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com

 • srecnii 23:37 04.april 2019.

  in legalna zakonska kraja se nadaljuje.

 • romzy 19:45 04.april 2019.

  Normalno, da je bilo največ prekoračitev v naseljih ,saj je bilo tudi 80% meritev opravljenih v naseljih,pa ne samo zaradi varnosti ,ampak zaradi visokega finančnega isplena(beri/kasiranja)

Sorodne novice