Slovenija > Črna kronika
98 ogledov

Strmoglavil žirokopter, pilot umrl

Nesreča žirokopterja
1/10
Saša Despot
Na vzletišču Senožet v Žičah strmoglavil žirokopter, umrl 37-letni inštruktor letenja.

"Nekaj čez 11. uro smo bili obveščeni o nesreči žirokopterja, ki se je zgodila na letališču Senožet med Žičami in Ločami. V nesreči je umrl 37-letni pilot z območja Kranja," so sporočili s Policijske uprave Celje.

Kriminalisti so opravili ogled kraja nesreče. Na kraju nesreče sta bila tudi preiskovalni sodnik in letalski inšpektor. Vzrok nesreče še ni potrjen.

Podelil licence, nato strmoglavil

So pa celjski policisti sporočili, da je po prvih podatkih 37-letni pilot, ki je danes izobraževal in podeljeval licence ostalim pilotom, po končani podelitvi poletel s žirokopterjem in v fazi pristanka nesrečno strmoglavil.

Na kraju dogodka je tudi naša ekipa, ki poroča, da žirokopter leži sredi polja, praktično skoraj na letališki stezi, ni pa videti, da bi zagorel. Kot so še uspeli izvedeti, je bila zveza s kontrolo letenja normalno vzpostavljena.

"Grozno je počilo"

Tamkajšnji kmet, ki vsakodnevno spremlja vaje in dogajanje na letališču, je za Žurnal24 povedal, da je pilot testiral žirokopter, kako leti v prostem teku, nato pa mu ponovno dodajal plin. Tik preden je "grozno počilo", je slišal ropotanje, podobno grmenju. Po njegovih besedah je strmoglavil z višine približno 10 metrov, na kraj nesreče pa so takoj pritekli piloti, ki jih je pred tem izobraževal.

"Drugih ljudi niso spuščali blizu, saj je bilo vohati bencin, ki je iztekal iz žirokopterja," je še povedal. Pilotu so na kraju nesreče poskušali pomagati reševalci, žal neuspešno.

Komentarjev 5
  • KOJAK 19:14 29.maj 2013.

    NEMOGOČE STRMOGLAVITI... MALO MORGEN

  • jodlman 18:17 29.maj 2013.

    Varneje je kot helikopter ali letalo, ker je skoraj nemogoče strmoglaviti in lahko pristaneš tudi s pokvarjenim motorjem. To vem, kajti moj sorodnik ima šolo vožnje gyrocopterja: http://www.auto-gyro.si/ (malo reklame ne škodi :P)

  • zic 17:35 29.maj 2013.

    hvala...zanimivo ampak mi deluje nevarno