Slovenija > Črna kronika
2354 ogledov

Ultralahko letalo in jadralni padalec trčila v zraku

jadralni padalec Shutterstock Fotografija je simbolična.
Pri Ajdovščini trčila ultralahko letalo in jadralni padalec. Po trku so oboji strmoglavili.

Med krajema Budanje in Dolga Poljana v bližini Ajdovščina sta nekaj minut pred 11. uro v zraku trčila ultralahko letalo in jadralni padalec. Po trku so oboji strmoglavili, jadralni padalec pa je umrl. Pilot in potnik v letalu domačega Aerokluba Josip Križaj Ajdovščina sta nesrečo preživela in sta po prvih podatkih huje poškodovana.

Košara za piknik. To pravi vlada! Slovenija Piknik med prazniki? To pravi vlada!

Pilot je po trku aktiviral reševalno padalo, ki ga imajo ultralahka letala, ter tako rešil življenje sebi in sopotniku.

Letalo ni bilo Pipistrelovo

Kot je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik, sta na kraj dogodka prišla tudi dežurni sodnik in državna tožilka, prav tako je bil o nesreči obveščen tudi dežurni letalski inšpektor. Več informacij po njegovih besedah za sedaj še ni znanih, policija dogodek še preiskuje.

Direktor družbe Pipistrel Ivo Boscarol pa je za STA potrdil, da ultralahko letalo ni bilo Pipistrelovo, pač pa italijanske izdelave Storch.

Koronavirus v Sloveniji Potrjeno Slovenija Okužba s koronavirusom se širi med slovenskimi vojaki

Na novogoriški policijski upravi so ob tem spomnili, da zaradi razglašene epidemije novega koronavirusa še vedno velja prepoved izvajanja adrenalinskih športov, kamor spada tudi jadralno padalstvo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.