Slovenija > Črna kronika
20959 ogledov

Tragična prometna nesreča. Ženska je umrla.

Huda nesreča
1/2
PU Novo mesto
Danes se je na mejnem prehodu zgodila huda prometna nesreča ...

"Danes se je nekaj minut po 8.30 na mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, še trije udeleženci nesreče pa so poškodovani," je sporočila Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah policistov je 44-letni državljan Makedonije vozil osebni avtomobil znamke Audi s slovenskimi registrskimi oznakami v smeri proti Obrežju. Na mejnem prehodu Obrežje pa je zaradi neprilagojene hitrosti kljub zaviranju v dolžini več kot 70 metrov silovito trčil v varovalno ograjo pred stebrom nadstreška mejnega prehoda. V vozilu so bili poleg voznika še trije potniki.

Policisti  Postaje mejne policije Obrežje so poškodovanim udeležencem takoj priskočili na pomoč in s pomočjo defibrilatorja več kot petnajst minut, vse do prihoda reševalcev, oživljali 58-letno žensko, državljanko Makedonije.

Kljub takojšnji pomoči in trudu policistov in reševalcev, je ženska zaradi hudih poškodb umrla. Sedela naj bi na zadnjem levem sedežu in med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Voznika in dva poškodovana potnika so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

Huda nesreča | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

Opozarjajo na zahtevne vozne razmere 

"Policisti okoliščine še preiskujejo, o nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, ki se je udeležil ogleda," je pojasnila. 

Ob tem dodaja: "Vse  udeležence  v  prometu  ponovno  opozarjamo na zahtevne vozne razmere. Hitrost vožnje naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi stanju cestišča, ki je lahko spolzko in poledenelo ter  morebitnim slabšim vidljivostnim razmeram." 

Prilagodijo naj tudi varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred njimi. Vozniki naj se izogibajo situacijam, v katerih bi bilo potrebno  nenadno zavirati, vožnja skozi ovinke naj bo umirjena in počasnejša kot v razmerah, ko so ceste suhe. V cestnem prometu naj bodo
udeležni le z dobro očiščenimi vozili in z vozili, opremljenimi s predpisano zimsko opremo.

Komentarjev 12
  • Lovebites 15:23 04.februar 2018.

    Od kdaj pa znajo siptarji vozit.Oni kupijo voznisko dovoljenje.

  • Avatar Zala
    Zala 14:23 04.februar 2018.

    Verjetno preutrujen voznik, slabi vozni pogoji ... tragičen konec.