Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Trčilo 21 vozil, poškodovanih pet ljudi

Razbito vetrobransko steklo Shutterstock
Na dolenjski avtocesti pred predorom Debeli hrib je prišlo do prometne nesreče. Trčilo naj bi okrog 15 vozil. Cesta je spet odprta.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so bili o nesreči obveščeni ob 6. uri zjutraj. Po do zdaj zbranih podatkih so policisti na omenjenem delu ceste obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih je bilo udeleženih 21 osebnih vozil. Od tega je bilo osem voznikov obravnavanih kot povzročitelji prometnih nesreč, in sicer zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Dva voznika pa sta nesrečo domnevno povzročila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči je nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode. Po do zdaj razpoložljivih podatkih je v nesreči pet ljudi utrpelo lažje
poškodbe, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Zaradi nesreče je bila dolenjska avtocesta v predoru Debeli hrib proti Ljubljani zaprta kar tri ure, nastal je daljši zastoj.

Nalet tudi na gorenjski avtocesti

Na gorenjski avtocesti med cestninsko postajo Torovo in priključkom Brnik v smeri Karavank se je okoli 10. ure zgodila prometna nesreča. Po neuradnih informacijah je šlo za nalet več vozil, po podatkih prometno-informacijskega centra na tem delu avtoceste nastaja zastoj.

Na Policijski upravi Kranj so pojasnili, da bodo obširnejšo informacijo o nesreči posredovali pozneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.