Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Triletnika za kazen dal v pralni stroj

Usoda obveznih garancij je še kar v zraku. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Triintridesetletni Francoz je svojega sina kaznoval tako, da ga je zaprl v pralni stroj in stroj vključil. Dečku ni bilo pomoči.

Christophe Cahmpenois iz okolice Pariza je obtožen umora svojega triletnega sina. Deček je v vrtcu v stranišče vrgel risbico svojega prijatelja, za kar je po očetovem mnenju moral biti kaznovan. 
Dečka je slekel, ga zaprl v pralni stroj in za nekaj minut vključil program za hladno pranje. Otrok je umrl za posledicami poškodb glave.

Iz pralnega stroja ga je vzela njegova 25-letna mati in stekla k sosedi, češ da je deček "padel po stopnicah". Soseda je za Le Parisien dejala, da so bili dečkovi udi povsem mehki, kot bi v rokah držala punčko iz cunj. "Čutila sem, ko je njegovo srce zadnjič utripnilo in potem je umrl," je dejala soseda.

Dečkova petletna sestrica je sosedinemu možu povedala, da tokrat ni bilo prvič, da je oče dečka za kazen zaprl v pralni stroj. Sosedje pravijo, da je bil deček pogosto več ur zaprt v omari ali pa je na okenski polici sedel zavit samo v odejo.

Njegova babica je dejala, da je bil deček nezaželen otrok. "Ko se je rodil, je njegov oče popival. Ko sem mu povedala, da je dobil sina, je dejal, da ga ni želel," je dodala.

Sodnik je za starša odredil pripor. Očeta je obtožil umora otroka. Ženi, materi sedmih otrok, grozi kazen, ker ni preprečila zločina in ker ni pomagala ogroženi osebi. Preostale otroke so jima odvzeli.

Komentarjev 1
  • Zlatko Nemec 11:23 29.november 2011.

    to, da družba ne ugotovi pravočasno, da je nekdo duševni bolnik in da se mu otroci odvzamejo zaradi varnosti, to je katastrofa. zakaj so ukrepali sedaj, ko je do umora že prišlo? a niso mogli nekaj storiti prej? in vedno ...prikaži več je tako, žrtvi ne pomagajo nikoli, niti socialno, ne policija, nihče...duševni bolnik pa svoje dejanje stori 1x do konca...naša družba ni nič boljša....