Slovenija > Črna kronika
1031 ogledov

Ubil babico, dedka in strica, tako kazen je dobil

Andrej Leban Fotografija je simbolična
Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je izrekel sodbo Petru Gaspetiju, obtoženemu uboja treh sorodnikov junija lani na območju Domžal.

Sodišče je Petra Gaspetija obsodilo na 30 let zapora. Gaspeti je 13. junija lani v Škocjanu pri Domžalah z ostrim predmetom tako hudo poškodoval sorodnike, stare 81, 74 in 51 let, da so na kraju umrli. Žrtve so bili babica, dedek in stric. Po dogodku je sam poklical policiste.

Za vsak uboj mu je sodišče prisodilo 12 let zapora in mu izreklo enotno 30-letno zaporno kazen, prav tako mu je do pravnomočnosti sodbe podaljšalo pripor. Tožilstvo je že napovedalo pritožbo zaradi prekvalifikacije kaznivega dejanja.

Tožilstvo je Gaspetiju namreč očitalo umor treh sorodnikov na grozovit ali zahrbten način in predlagalo izrek kazni dosmrtnega zapora.

Policija Družinska tragedija Slovenija Trojni umor: Ubil babico, dedka in strica

Kot je v današnji obrazložitvi sodbe dejala predsednica sodnega senata Marjeta Dvornik, ni dvoma, da je Gaspeti izvršil očitana dejanja, a je hkrati ocenilo, da niso bili izpolnjeni vsi elementi kaznivega dejanja umora.

Zato se je sodišče odločilo, da kaznivo dejanje prekvalificira v uboj, za katerega je najvišja predpisana kazen 15 let zapora. Za vsak uboj mu je izreklo 12 let zaporne kazni in enotno kazen 30 let zapora, pri čemer je kot olajševalno okoliščino upoštevalo tudi Gaspetijevo osebnostno motnjo.

Slovenija Pri Domžalah umoril tri člane družine: "Ubil sem jih vse, ker jih imam poln k**ac"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • eminenca 21:33 21.april 2021.

    moj komentar je ... kar koli že pametujete , ampak zakonodaja je taka, da žal podpira kriminal in to dobesedno ... tud če je 30 let čuze, pa recimo neki izhodi, pa razni privilegije ... oprostite , ampak s finančnega ...prikaži več vidika pa stane KOLIKO? ... mesec zapora, leto, 30 let ... država časti kriminalce, ki lahko pobijejo neomejeno folka ... naj država še malo poviša davke, da bomo futral narkomane in take izmečke ... pošteno!

  • e00c90b31b920b63866c381bdb80cb9aa17a5382 11:45 21.april 2021.

    @kapibara1....,bogu hvala za Avstrijo,za Celovec,za ORF.... . Dokler smo obkroženi s takimi sosedi,ker smo tudi v EU družini,se ni treba toliko bati naših kriminalcev,ki so v popolnosti izkoristili državne simbole za svoje in tuje koristi (sodstvo,zdravstvo,mediji kot je Večer,Dnevnik,Delo,STA...). Veš,bo ...prikaži več še veliko Ljubljanice preteklo,predno bo ta lepa deželica pravna... .Drugi obrazi,drugi simboli.

  • kapibara1 11:31 21.april 2021.

    Unga ki je pa moril v Šipca baru, pa na vikend paket na forenzično psihiatrijo v MB, za 5 let.. -Unga ki je pa poskušal moriti v garaži z roko v mavcu , pa iz poizkusa umora, v poizkus uboja ...prikaži več ( fotr težek dohtar, teta sodnica na Lj sodišču- vrhovnem? )