Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Ubil tri otroke in vzgojiteljico

V napadih na vrtce na Kitajskem je umrlo že 15 otrok. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V napadu v kitajskem vrtcu v mestu Zibo na vzhodu države so umrli najmanj trije otroci in vzgojiteljica.

Za zdaj še neznani morilec je v torek z nožem napadel več kot dvajset otrok in osebja v kitajskem vrtcu v mestu Zibo v provinci Šangdo na vzhodu države.

Tamkajšnje oblasti dogodka za zdaj niso želele komentirati, prav tako o dogodku še ni pisala kitajska državna agencija Xinhua. Po navedbah tujih agencij je ena od vzgojiteljic iz sosednjega vrtca povedala, da se je napad zgodil okoli treh popoldne po lokalnem času in da so umrli štirje ljudje, med njimi naj bi bili trije otroci in ena vzgojiteljica. Lokalni mediji poročajo, da naj bi bila večina ranjenih otrok, nekaj med njimi naj bi jih bilo tako močno poškodovanih po obrazu, da so jih pretreseni starši komaj prepoznali.

Serija napadov
Gre za zadnjega v vrsti napadov, ki so pretresli Kitajsko in privedli do poostrenih varnostnih ukrepov v vrtcih in šolah. V obdobju med letošnjim marcem in majem se je zgodilo najmanj pet večjih tovrstnih napadov, ki so zahtevali 17 smrtnih žrtev, med njimi15 otrok.

12. maja letos je moški z nožem v vrtcu v mestu Jiangsu ubil devet otrok. Za svoj zločin je bil še istega meseca obsojen na smrt. Le nekaj dni pred tem je v isti provinci, kot se je zgodil včerajšnji zločin, napadalec z motociklom vdrl v šolski vrtec in s kladivom poškodoval pet otrok, nato pa se je polil z bencinom in se zažgal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.