Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Ugrabitelj vendarle v pravi pripor

Kot so nam dejali domačini, družine ne poznajo preveč dobro. Saša Despot
Domnevni ugrabitelj petnajstmesečne deklice iz Mekinj po odločitvi izvenobravnavnega senata vendarle odhaja v pripor, potem ko je preiskovalni sodnik pred tem zanj odredil zgolj hišni pripor.

Obdolženi bo pripor odslej prestajal v zavodu za prestajanje zaporne kazni na Povšetovi v Ljubljani, poroča STA, ki se sklicuje na 24ur.com. Obdolženi ima sicer 24 ur časa za pritožbo na odločitev senata, a je že bil prepeljan v pripor.

Sodniku se ni zdel begosumen, policisti ogorčeni

Včeraj je sicer preiskovalni sodnik zaslišal domnevnega ugrabitelja otroka iz Mekinj, po končanem zaslišanju pa mu odredil hišni pripor.

"V navedeni zadevi je državni tožilec predlagal odreditev pripora. Preiskovalni sodnik se s predlogom tožilca ni strinjal in je odredil hišni pripor. O nestrinjanju preiskovalnega sodnika s predlogom za odreditev pripora zdaj odloča izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani," so nam v odgovor dopoldan zapisali na Okrožnem sodišču v Ljubljani.

Po poročanju oddaje 24ur naj bi preiskovalni sodnik namreč menil, da obdolženec ni begosumen, da je bilo njegovo dejanje amatersko zasnovano in da je sprva nameraval ukrasti zgolj luksuznega porscheja družine deklice. Prav tako je sodnik ugrabitelju štel v dobro, da je dejanje priznal, da je doslej nekaznovan in da ima doma tudi sam družino in majhnega otroka.

Na videz mili ukrep je glede na celotno dogajanje v javnosti povzročil kar nekaj razburjenja v javnosti in predvsem v policijskih vrstah, saj bi se moral domnevni ugrabitelj do sojenja zgolj vsak dan javljati policiji in bi tako po mnenju nekaterih zlahka pobegnil iz države.

Povezana in s prelepljenimi usti

Spomnimo: po ugrabitvi v sredo je stekla bliskovita akcija, v kateri so sodelovali policisti več policijskih uprav, kriminalisti, specialna enota in pripadniki letalske enote. Storilca so prijeli okoli polnoči, potem ko naj bi okoli 23. ure očetu ugrabljene deklice poslal sporočilo, v katerem ga je spraševal, ali ima 20.000 evrov odkupnine, ter mu ukazal, naj se odpelje proti Ljubljani. Ob tem je grozil, da bo deklico ubil.

Nekaj ur pozneje so našli še otroka. Deklica naj bi bila neuradno pri tem po vsem telesu prelepljena z lepilnim trakom, v ustih pa je imela cunjo.

Zaradi okoliščin, v katerih so otroka našli, so družini ugrabljenega otroka in policistom nudili psihosocialno pomoč. Zaradi dogodka so bili pretreseni tudi prebivalci Mekinj.

* Imaš denar? Pojdi proti Ljubljani

Komentarjev 5
  • zic 21:43 05.avgust 2011.

    v Delu je pisalo, da je to naredil nek 27-letni Uroš Lož in da jih je izsiljeval za 20.000 eurov, da bi poplačal svoje kockarske dolgove....torej družina ni bila dolžna nikomur!!! Pa še to, po imenu sodeč ni noben č....e.f.u.r, ...prikaži več, tako kot si ti predvideval, geodet!?

  • geodet 19:48 05.avgust 2011.

    Take olajševalne okoliščine za maniaka?! Tip je neuravnovešen in nevarn za državljane...in povrh usega č.efur..sam poglejte za sms, lepo prosm no!

  • Genius 11:51 05.avgust 2011.

    Le zakaj so kriminalisti rabili psihosocialno pomoč, ko pa ni bilo nobenega masakra?! Očitno je šlo za propagando, češ, da kako stresno delo upravljajo in da so vsekakor upravičeni do dodatkov, ki jim jih je zrihtala pajsja princeska. Sicer pa, ...prikaži več verjamem, da so starši deklice prav tako svojega denarja vredni, je bila pa ugrabitev otroka zelo nespametna poteza upnika.