Slovenija > Črna kronika
126 ogledov

V Kamniku ugrabili otroka

policija Anže Petkovšek
V Kamniku so včeraj ugrabili otroka. Otrok je že na varnem. Ena oseba pridržana. Policistom nudili psihosocialno pomoč.

"Včeraj, 2. 8. 2011, okoli 17. ure je Operativno-komunikacijski center PU Ljubljana sprejel obvestilo o ugrabitvi otroka. Po prvih informacijah je otroka ugrabil neznani zamaskirani moški in ga z neznanim avtomobilom odpeljal v neznano ter zahteval odkupnino," so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Dejanje je bilo zelo dobro načrtovano. "Izkazalo se je, da gre za visoko stopnjo ogroženosti otroka. Otroka je ugrabil z namenom premoženjske koristi," je na tiskovni konferenci policije dejal pomočnik direktorja UPK Marjan Fank. "Glede na okoliščine so kriminalisti preprečili najhujše."

Okoli polnoči prijet

Na podlagi vseh zbranih obvestil, s preiskovalnimi dejanji in drugimi aktivnostmi je bil okoli polnoči osumljenec prijet in pridržan, nekaj časa za tem, v poznih nočnih urah, pa je policija ob cesti na obrobju Ljubljane našla tudi otroka, ki so ga z reševalnim vozilom nemudoma odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer so ga oskrbeli. Otroka naj bi iz bolnišnice že odpustili, poroča STA.

Zaradi okoliščin, v kateri je bil otrok najden, je bila kriminalistom nudena psihosocialna pomoč. Pomoč je nudena tudi družini ugrabljenega otroka.

Kot so še dejali na tiskovni konferenci, je zagrožena kazen za ugrabitev do 10 let zapora. Drugih informacij zaradi zaščite otroka policija ne bo dajala.

Od leta 1997 ugrabili štiri otroke

Na policiji so od leta 1997 do letošnjega polletja obravnavali štiri kazniva dejanja po 134. členu kazenskega zakonika RS, kjer so bili žrtve otroci. Leta 1997 in leta 2001 sta bila ugrabljena otroka mlajša od šest let. Leta 1997 in leta 2011 so zabeležili dve ugrabitvi otrok, starih med sedem in 13 let, so sporočili z Generalne policijske uprave.

 

Komentarjev 3
  • brezdom 20:28 12.april 2012.

    cela kompozicija zalostnih policajev ki jim bojo zmanjsali placo je morala k psihiatru.resnica o ugrabitvi je cisto drugje od uradne razlage,saj se samo hvalijo kot ye nestetokrat....,so skorumpirana banda ki samo zatira na navadne...

  • MK 12:53 03.avgust 2011.

    vsa čast policajem od kresalke se pa laično vprašam kaj je to takega 15-mesečni otrok ob robu ceste, da polcaj potrebuje psiho-socialno pomoč. menda nimamo cmeravih polcajev?

  • nergač 11:11 03.avgust 2011.

    ..."Ukvarjali naj bi se z odkupom kovin."... --- hm hm hm...