Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Ujeli 4 afganistanske in 7 somalskih ilegalcev

pristop, policija Žurnal 24
Krški policisti so včeraj nekaj po 19. uri v bližini Prušnje vasi zaradi suma nezakonitega prehoda državne meje ustavili voznika osebnega avtomobila chrysler voyager.

Policisti iz Krškega so med postopkom ugotovili, da 28-letni državljan Bosne in Hercegovine v avtomobilu prevaža 11 tujcev, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop in bivanje v Sloveniji.

Zaradi suma prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države so vozniku, štirim državljanom Afganistana in sedmim državljanom Somalije odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so tudi osebni avtomobil. Med tujci je bilo pet otrok in mladoletnikov. Osemindvajsetletnega osumljenca bodo policisti ovadili zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Državljane Afganistana in Somalije bodo po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.