Slovenija > Črna kronika
228 ogledov

Umor: Pobeglega osumljenca prijeli v Brežicah

tzkoper18.09.07, lisice, zapor, foto: primoz lavre Primož Lavre
Policisti so danes ob eni uri zjutraj na območju Brežic aretirali Milana Trivkovića, enega od soobtoženih sodelovanja v hudodelski združbi, ki naj bi junija 2014 ugrabila in do smrti mučila Zorico Škrbić, so sporočili z vrhovnega državnega tožilstva. Trivkoviča so nato pripeljali v pripor, kjer se trenutno nahaja.

Policisti so obdolženega iskali na domu, kjer ga niso našli. Ugotovili so, da je pobegnil oziroma da ni bil dosegljiv vse od trenutka, ko je bila znana odločitev višjega sodišča, ki je razveljavilo oprostilno sodbo zoper Trivkovića, so še sporočili iz vrhovnega državnega tožilstva.

Primer na specializiranem državnem tožilstvu obravnava okrožna državna tožilka Mateja Gončin.

Pred dnevi je višje sodišče na pritožbo tožilstva razveljavilo oprostilno sodbo zoper Trivkovića in zadevo vrnilo v ponovno sojenje, zanj pa odredilo pripor.

Hudodelska združba je namreč 26. junija 2014 v ljubljanskem Trnovem ugrabila 32-letno Škrbićevo, dolgoletno partnerico Dejana Vidmarja, ki prestaja dolgoletno zaporno kazen zaradi ropa SKB banke v noči z 31. oktobra na 1. november 2005.

Odpeljali so jo do skrivališča v gozdu na obrobju Ljubljane, privezali za drevo in skoraj devet ur zverinsko mučili. Proti jutru so jo odpeljali v Podpeč in vrgli iz avta, zaradi hudih poškodb pa je kar tam na cesti umrla. Združba je od Škrbićeve hotela izvedeti, kje je okoli 20 milijonov evrov iz ropa banke, ki jih niso nikoli našli.

Vpletenost v ugrabitev in mučenje so že na predobravnavnem naroku priznali Željko Petrović, Blagoje Sazdov in Senad Livadić ter na podlagi sporazuma o priznanju krivde dobili 15, 14 oziroma dve leti in dva meseca zapora. Le Trivković je krivdo ves čas zanikal, zato so zoper njega opravili celotni dokazni postopek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Žurnalček 21:20 09.junij 2017.

    Pobeg iz države mu je izgledal idealen , vse dokler ni prišel do meje in na drugi strani videl MUP-ovce ! Junaćina srbska se prepala Hrvata , tolk , da se je v paniki kar predal našim !

  • kapibara 12:06 09.junij 2017.

    Tipičen busanc: šta mi pa mogu :-(Namesto da bi kuj odhlačal, po znani sodbi pa odreagiral

  • kapibara 12:04 09.junij 2017.

    Ena izmed neumnosti demokracije je tudi dvojno državljanstvo !!Se kurčiš tam , kjer imaš korist, bežiš tja- si ližeš rane, kjer imaš zaščito !!