Slovenija > Črna kronika
66 ogledov

Umor v Litiji: vpleten nekdanji policist?

Tepe Anže Petkovšek
Policija je v povezavi z umorom v okolici Litije odvzela prostost več ljudem. Eden naj bi bil nekdanji policist.

Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da so odvzeli prostost več ljudem. Dva bodo privedli tudi pred preiskovalnega sodnika. Dokazni postopek je še v teku; ko bo ta zaključen, bo znano tudi več informacij.

V Kranju izvedli hišno preiskavo

Po nepreverjenih neuradnih informacijah naj bi bil eden od dveh, ki bosta zaslišana, naročnik umora, drugi pa naj bi umor izvršil. Ravno slednji naj bi bil nekdanji policist.

Na PU Kranj so nam potrdili, da so včeraj v povezavi z umorom v Tepah opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov pri eni osebi iz območja Kranja.

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za nekdanjega kranjskega prometnega policista, ki se je že večkrat znašel v navzkrižju z zakonom. Tako je bil med drugim obtožen, da naj bi člane mednarodne kriminalne združbe obveščal, kdaj in komu od njih sledita policija in tožilstvo, vendar je bil nato oproščen.

Ime nekdanjega policista se je sicer v povezavi z mamili v medijih sicer pojavljalo že prej, leta 2002 in 2003.

Zažgali so mu avtomobila

Policija je bila v ponedeljek okoli 23. ure obveščena o najdenem mrtvem moškem v okolici Litije. 
Petinštiridesetletnik naj bi domnevno za oderuške mesečne obresti posojal denar in dolgove nato nasilno izterjeval. Že pred časom naj bi mu zažgali vozilo. "Prav na slabem glasu ni bil, ravno radi pa ga ljudje tudi niso imeli," je povedal sovaščan umorjenega. Neuradno naj bi policisti nedavno umorjenega obravnavali že večkrat, zaradi izsiljevanja naj bi bil pred 12 leti obsojen na pogojno kazen.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:35 13.november 2011.

    En kriminalček manj, in eden kriminalni policist manj na svobodi ! A ni fino , k se med sabo pobijejo ! Hočemo še takšnih srečnih dogodkov !