Slovenija > Črna kronika
2313 ogledov

Utopitev otroka v Soči: To je pokazal nadzor

Solkanski most
Policija je v primeru utopitve otroka v Soči obveščala prepozno in neprimerno.

Ministrstvo za notranje zadeve je v skladu s pristojnostmi v primeru utopitve otroka v Soči izvedlo t. i. posredni nadzor in od policije zahtevalo pojasnila in dokumentacijo. V nadzoru so ugotovili, da je bilo obveščanje s strani policije prepozno in neprimerno, so danes sporočili z ministrstva.

Slovenija Starša tragično umrlega dečka: "Kako, da naju o nesreči ni nihče obvestil še 5 ur po dogodku?"

Kot so zapisali na ministrstvu za notranje zadeve, je minister Aleš Hojs zato izdal usmeritve in obvezna navodila policiji s poudarkom na nadgradnji strokovnega znanja policijskih vodij, ki v takšnih situacijah vodijo delo policistov na terenu. Poudarek je tudi na ustrezni umestitvi teh vsebin v programe usposabljanj in izobraževanja policistov, ter pripravi točnih navodil, kako ravnati v takih primerih.

Desetletni deček je v Soči utonil konec julija, nesreči je botroval nenaden dvig vodostaja reke. Po tragičnem dogodku sta se z javnim pismom odzvala dečkova starša, ki ob nesreči nista bila prisotna. Kritična sta bila do ravnanj pristojnih, ki so ju o nesreči obvestili šele pet ur po dogodku. Dolgo sta čakala tudi na slovo od pokojnega sina.

Soča Slovenija V Soči utonil okoli 10 let star deček

Poleg ministrstva za notranje zadeve, ki je preverjalo ravnanje policije v tem primeru, poteka še inšpekcijski nadzor nad delom Centra za socialno delo (CSD) Severna Primorska, ki ga je odredil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Izsledkov tega nadzora za zdaj še ni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Friderik1950 18:39 21.avgust 2020.

    Ne razumem to o nadzoru, pa o obveščanju staršev pa o policiji. Za mene je edini nadzor, nadzor o vzroku nesreče, po katerem bi morala biti direktor Soških in tehnični direktor pod zapahi in dvajset let ne bi prišla iz ...prikaži več luknje. Vse drugo je sedaj megla za prekrivanje odgovornosti.

Sorodne novice