Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

V begu silovito trčil v kapelo

Prometna nesreča v Hotunjah
1/3
PGE Celje
Danes ponoči se je v Hotunjah v občini Šentjur zgodila huda prometna nesreča, v kateri je 27-letni voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in trčil v kapelo, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da je 27-letni voznik vozil po regionalni cesti proti Ponikvi.

Ker je voznik kazal znake nezanesljive vožnje (vijugal je po cesti) sta ga policista, ki sta pripeljala za njim, skušala zaustaviti z modro lučjo in kratkimi zvočnimi signali. 27-letni voznik se na znake policije ni odzval, pač pa je z izredno pospešeno hitrostjo odpeljal naprej.

V nepreglednem levem ovinku, v rahlem klancu navzgor, je zapeljal v desno izven vozišča na travnato površino in najprej trčil v obcestno ogledalo in nato še v kapelico postavljeno ob cesti. Voznik je umrl na kraju nesreče.

Gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Celje so po poročanju Centra za zaščito in reševanje zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila potegnili mrtvo osebo, posuli razlite motorne tekočine in odklopili akumulator.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo sedem ljudi. V enakem obdobju lani pa trije.

V Domžalah v drevo

Ponoči je "počilo" tudi na parkirišču ob Kopališki cesti v Domžalah, kjer se je osebno vozilo zaletelo v drevo. Gasilci CPV Domžale so odklopili akumulator, zavarovali in razsvetlili kraj nesreče. Dve poškodovani osebi so reševalci ZD Domžale prepeljali v bolnišnico.

Skupaj kar 32 prometnih nesreč

Sicer pa so policisti v noči na nedeljo obravnavali 32 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 12 pa jih je bilo lažje poškodovanih. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 80 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 57-krat posredovali na javnih krajih in 23-krat v zasebnih prostorih, pridržali so šest kršiteljev. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 22 tatvin, šest vlomov, štiri lahke telesne poškodbe, tri poškodovanja tuje stvari, dve nasilji v družini ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja listin, nezakoniti lov in prepovedan prehod meje ali ozemlja države. Na območju Policijskih uprav Maribor in Kranj so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja in tako zaščitili žrtve nasilja v družini.

Komentarjev 21
  • Ferluci 07:51 23.april 2013.

    Kakršen fotr, takšen bi bil sin. Oba sta za v kapelico.

  • erikkk 18:36 22.april 2013.

    Zakaj pa policaja nista našla kak drug način da ga zaustavita kot pa da sta ga z vso silo podila po cesti da se je tako fant ubil ??? Ponoči je tista cesta skoraj prazna, saj se vozim večkrat po ...prikaži več njej, večinoma ponoči.

  • nja 09:25 22.april 2013.

    če bi bil tvoj sin, bi bil ti prekleto slab starš, da si vzgojil takega aroganteža, ki s svojo vožnjo v nevarnost spravlja druge! batine v tem primeru bi si zaslužil zgolj in samo ti in tvoj "sin".