Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

V gorah umrl policist

planinec Profimedias Fotografija je simbolična.
Najverjetneje zaradi zdrsa je na območju Raduhe življenje izgubil 40-letni alpinist in član koroške gorske reševalne službe.

Republiška uprava za zaščito in reševanje je okoli 14. ure poročala o pogrešanem planincu na območju Raduhe v občini Črna na Koroškem. "Na pomoč je poletel vojaški helikopter, okoli 15.30 so planinca na območju Raduhe našli mrtvega," je zapisano na upravi za zaščito in reševanje.

PREBERITE ŠE:

Časnik Dela poroča, da gre za 40-letnega policista iz Mežice, ki je bil tudi alpinist in član Gorsko reševalne službe Koroške. "Dopoldne se je povzpel na goro po zavarovani poti, medtem ko je njegova družina nadaljevala pot proti vrhu gore po običajni planinski poti," piše Delo. Ker se ni vrnil s poti, je njegova žena poklicala pomoč.

V iskalni akcijije po poročanju časnika sodelovalo 35 gorskih reševalcev s Koroške, gorska policijska enota policijske uprave Celja ter helikopter Slovenske vojske. Do nesreče je najverjetneje prišlo zaradi zdrsa.

Komentarjev 2
  • mph 10:35 03.januar 2016.

    Se pridružujem tako v sožalju kot teh "simboličnih" fotografij, kar bi morali strogo prepovedati z zakonom.

  • Avatar Zala
    Zala 20:16 02.januar 2016.

    Sožalje družini, domačim, sodelavcem in tovarišem iz gorske. ...... ........ ....... ..... ..... ..... .... . .... In zopet neka fotografija iz tujih gorstev. Povejte, če nimate fotografijo Raduhe, pošljemo. In gospod na fotografiji je obut v neke sprehajalne čevlje ...prikaži več ..... .... asociacija, kot bi bil tako opremljen ponesrečeni. Ni pošteno in je nesprejemljivo.