Slovenija > Črna kronika
9159 ogledov

V Mariboru sredi noči evakuirali stanovalce

ogenj, gasilci Profimedia Slika je simbolična.
Gorelo v četrtem nadstropju, eno stanovanje popolnoma uničeno.

Kot poroča Uprava RS za reševanje, je ponoči ob 1.28 v Ulici Arnolda Tovornika v Mariboru gorelo v stanovanju v četrtem nadstropju stanovanjskega bloka.

"Gasilci JZ GB Maribor in PGD Radvanje so s pomočjo avto lestve rešili poškodovanega stanovalca, odredili umik iz bloka za 32 stanovalcev, ki so se po končani intervenciji lahko vrnili v svoja stanovanja, požar pogasili in objekt prezračili," opisujejo.

Reševalci NMP Maribor so poškodovanega stanovalca prepeljali v UKC Maribor. Stanovanje je uničeno in neprimerno za bivanje. O dogodku je bila obveščena CZ Maribor, ki bo po potrebi poskrbela za namestitev stanovalca.

Gorelo tudi v Črnomlju

Ob 2.14 ponoči pa je v Ulici 21. oktobra v Črnomlju v stanovanju v večstanovanjskem objektu na štedilniku zagorela pozabljena hrana, pri čemer se je ogenj razširil na kuhinjske omarice.

Gasilci PGD Črnomelj so požar pogasili, prezračili prostore in iznesli ožgane stvari.

Reševalci NMP ZD Črnomelj so lastnika stanovanja, ki se je lažje poškodoval pri gašenju, prepeljali v ZD Črnomelj, kjer so ga oskrbeli, nadaljnje oskrbe ni potreboval.

Fotografija je simbolična.

Policija - Fotografija je simbolična Tragično Slovenija 48-letnemu sopotniku ni bilo več pomoči Policija policist policisti Potrjeno Slovenija Soseda sta se tako sprla, da sta eden drugega usodno ranila

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • linlina 16:14 27.december 2023.

    Običajno požar pogasijo gasilci, tukaj pa očitno ne, "odredili umik iz bloka za 32 stanovalcev, ki so se po končani intervenciji lahko vrnili v svoja stanovanja, požar pogasili in objekt prezračili,"

  • Avatar Leon
    Leon 15:18 24.december 2023.

    V Novi vasi je nevarnost požiga zabojnikov s papirjem . Zabojniki so postavljeni ob stavbah kar pa odgovorne za namestitev očitno ne moti . Kdo odloča kje lahko postavijo zabojnike za papir in plastiko in glede požarne zaščite ?