Slovenija > Črna kronika
2103 ogledov

V predelanem podvozju policisti naleteli na prebežnike

vozilo
1/3
PU Nova Gorica
Policisti so ustavili vozilo s tovorno prikolico, za katero se je izkazalo, da je bila posebej predelana.

Policisti PP Ajdovščina so ponoči na hitri cesti H4 ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila znamke VW Touran, ki je vozil na hitri cesti H4 iz predora Vipavski križ v smeri Nove Gorice. Avtomobil, tujih registrskih številk, je imel pripeto tovorno prikolico za prevoz avtomobilov. 

Policisti so med postopkom ugotovili, da je podvozje tovorne prikolice predelano. V predelanem delu so našli štiri ilegalne prebežnike, stare 20, 24, 27 in 28 let. Vsi štirje so bili državljani Indije. 

Tuje državljane so zaradi možnosti telesnih poškodb kasneje pregledani v šempetrski bolnišnici, iz katere so bili kasneje odpuščeni. 

vozilo | Avtor: PU Nova Gorica PU Nova Gorica

V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da so tujci pred tem nezakonito prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško skriti v predelanem delu podvozja tovorne prikolice. 

Na kraju so policistom izrazili namero za podajo vloge za mednarodno zaščito, zato so jih po končanem postopku odpeljali v Azilni dom v Ljubljano. 

Policisti so odvzeli prostost 44-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine in ga pridržali v policijskih prostorih zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Po končanem postopku bo 44-letnik s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča.

vozilo | Avtor: PU Nova Gorica PU Nova Gorica

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.