Slovenija > Črna kronika
1659 ogledov

V Tolminki našli moško truplo

Tolminka Shutterstock
V sredo zvečer so svojci prijavili, da ga pogrešajo.

Policija je bila nekaj po 20. uri obveščena, da svojci na Tolminskem pogrešajo 46-letnega moškega z območja občine Tolmin. Policisti so takoj začeli z iskanjem pogrešanega na območju planine Polog in ob reki Tolminki. Pridružili so se jim tudi pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin in vodniki psov KZS za Severnoprimorsko. 

Iskanje je potekalo na zelo zahtevnem, strmem in prepadnem terenu, ki je gosto porasel z drevjem. Dodatno težavo je predstavljala tudi narasla in deroča reka Tolminka.

Iskalno akcijo so tekom noči prekinili in jo nadaljevali v jutranjih urah. Pri iskanju so poleg policistov PP Tolmin in gorske policijske enote PU Nova Gorica sodelovali tudi tolminski gorski reševalci, gasilci PGD Tolmin in sorodniki pogrešanega. V sklopu iskanja so pregledali levi in desni breg reke Tolminke vse do Tolminskih korit kot tudi širše območje v smeri planine Polog. V iskanje sta bila vključena tako policijski kot vojaški helikopter. 

Ob 9.50 so v reki Tolminki našli moško truplo, za katerega se je v nadaljevanju ugotovilo, da gre za pogrešanega 46-letnega moškega. Tujo krivdo so policisti izključili. Po do sedaj zbranih ugotovitvah na truplu ni bilo znakov nasilja. O vseh okoliščinah nesreče bodo s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.