Slovenija > Črna kronika
44157 ogledov

"Večkrat jo je tudi klical v službo in ji grozil, kaj vse ji bo naredil"

Novice: Pri nas. Streljal v avto. Reševalni pas/Twitter
V petek bo sodišče preko videokonference zaslišalo tudi sestro umorjene, ki z obtoženim ne želi biti v istem prostoru.

Mineva več kot leto, odkar je v Kamniku Goran Ilikić do smrti zabodel svojo partnerko Marino. Na sodišču se brani z molkom, sojenje pa se je danes nadaljevalo z zaslišanjem prič.

Goranova prijatelja presenečena, saj naj ne bi bil nasilen

Po poročanju Večera je njun prijatelj Adnan Hodžić pojasnil, kaj se je dogajalo po umoru. "Zaklal sem ti kumu, našel sem ljubimca pri njej, grem se prijavit na policijo," naj bi mu Ilikić povedal v telefonskem pogovoru. Hodžič je dejal, da nikoli prej ni videl, da se Ilkić z ženo ne bi razumel, "z izjemo enega dogodka, o katerem mi je povedala Marina". Zatrdil je, da obtoženi ni imel težav z alkoholom in nikoli ni bil nasilen, ko je užival alkohol. "Marina in Goran sta bila tudi botra mojemu sinu. Da je Marini vzel življenje, me je zelo presenetilo, tega ne bi nikoli pričakoval od njega," je dodal.

Še lepše mnenje o Ilikiću ima Hodžićeva žena Agnes, ki je dejala, da sta bila z možem nekaj let zelo dobra prijatelja Marine in Gorana Ilikića. Ta je bil po njeni oceni zelo dober oče in krasen mož. "Marini je pomagal v kuhinji in pri drugih gospodinjskih opravilih. Ko smo se družili, smo tudi kdaj spili kakšen kozarček vina, a nismo nikoli pretiravali. Gorana nikoli nisem videla pijanega, nasilnega. Vedno je bil prijazen, nasmejan, miren, Marina pa se je čez čas zelo spremenila," je dejala. Za to naj bi bila odgovorna njena sodelavka Špela, ki jo je "čisto zmešala". "Marina se je začela tetovirati, nositi uhane na različnih delih telesa, obnašala se je, kot da ima dvajset let. Z nama z možem se ni več želela družiti, češ da ima dovolj stare družbe, da hoče novo, Špela pa je postala njena najboljša prijateljica."

Grozil ji je, da bo od njega odšla samo v mrtvaški vreči

Zaslišana sodelavka Š. T. pa je opisala precej drugačno zgodbo. Marina naj bi ji povedala, da je bil Goran večkrat psihično nasilen do nje in da ji omejuje svobodo. Konec februarja 2020 ji je povedala, da jo je Goran fizično napadel in da ga bo šla prijavit na policijo. Slišala naj bi tudi telefonski pogovor in ga posnela - v njem je obtoženi grozil, da bo pokojna od njega odšla samo v mrtvaški vreči ter da ji bo odsekal glavo.

"Tedaj sem na njenih rokah tudi opazila modrice, Marina pa je po tem pogovoru šla Gorana prijavit na policijo. Dobil je prepoved približevanja, sodišče mu je ukrep podaljšalo do konca leta. Med tem časom je Goran nehal piti in so se njuni odnosi, ko sta komunicirala prek telefona glede otrok, nekoliko izboljšali. Januarja 2021 pa ji je spet začel pošiljati grozilna sporočila, da jo bo napadel in podobno," je dodala priča.

Podobno je ocenil tudi Marinin nekdanji sodelavec Gregor Selčan, ki je dejal, da mu je Marina zaupala, da je bil Goran večkrat fizično nasilen do nje. Dogajanje naj bi mu opisala tudi Marinina starejša hči, ki ji je pomagal pri učenju matematike. To je prepir staršev zbudil, ko je vstala, pa je videla, da Goran z nožem grozi Marini. 

Marina se je po njegovih besedah Gorana bala, saj naj bi jo večkrat klical v službo "in ji grozil, kaj vse ji bo naredil".

V petek bo sodišče preko videokonference zaslišalo tudi sestro umorjene, ki z obtoženim ne želi biti v istem prostoru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Arminda_Hampton 12:55 12.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 11:59 12.februar 2022.

    Leon, to je vsa resnica in takšni čustveni invalidi delajo otroke kot zajci!

  • Dusan12 09:10 12.februar 2022.

    31 letni Kosovar v Celju ima tri zaposlene, namesto plačila je poračunal z njimi kar z nožem, pa ja ni eden od Hotovih iz Pirana, ti imajo pod sabo celo Slovensko Istro, od bureka naprej, pa do …………