Slovenija > Črna kronika
1096 ogledov

Vinjen Italijan "poletel" čez čoln

Policijski čoln Andrej Leban
Do nesreče je prišlo v bližini oceanografske boje Vida. Italijana čaka kazenska ovadba, napihal je 0,58 miligrama.

"Ko sem ugotovil, da me ne vidijo, sem skočil v morje"

Primorske novice poročajo o incidentu, v katerem je Koprčan Dejan Rakar med ribolovom naletel na neprevidnega voznika. Italijan je z desetmetrskim gliserjem pred Piranom "poletel" čez Rakarjev petmetrski čoln in ga popolnoma uničil. Rakar je dejal, da bi bilo njegovega življenja zagotovo konec, če ne bi pravočasno skočil s čolna.

"K sreči sem bil obrnjen tako, da sem videl, kako se mi vse bolj približuje večji čoln. Gledam, on naravnost proti meni. Vstanem, začnem mahati, kričim. Ne pomaga. Ko sem ugotovil, da me ne vidijo, sem skočil v morje, s palico, z očali ... Moj čoln je zadel po celotni dolžini in šel čez njega," je dogajanje za Primorske novice opisal Rakar. Njegov čoln je povsem uničen, a se ni potopil. 

Pred nesrečo Italijan pogledal v kozarec

Policija je hitro po dogodku prejela klic ribiča v bližini, ki je videl trk, in Rakarju pomagala. Italijan, ki je povzročil nesrečo, je bil po poročanju Primorskih novic vinjen, njegov čoln pa je plul na avtopilotu, zato je Rakarja, ki je sicer Italijanu mahal in ga pozival, naj vendarle obrne plovilo, spregledal.

Na krovu ni bil sam, potoval je s še enim moškim in dvema ženskama, poročajo Primorske novice. Napihal je 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,2 promila), čaka pa ga tudi kazenska ovadba zaradi povzročitve nesreče ter ogrožanja življenj.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.