Slovenija > Črna kronika
2923 ogledov

Vlak do smrti zbil delavca

vlak Borovnica Vlak v Borovnici.
Zgodilo se je v dopoldanskih urah.

V naselju Pako pri Borovnici je v ponedeljek nekaj pred 10. uro potniški vlak zbil delavca. Reševalci nujne medicinske pomoči so s pomočjo gasilcev PGD Stara Vrhnika in Borovnica poškodovanega na kraju nesreče oživljali. Delavec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju dogodka, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Po doslej zbranih podatkih policistov so delavci opravljali vzdrževanje železniške proge. Med tem je iz smeri Ljubljane proti Vrhniki pripeljal vlak, ki pa je kljub zaviranju in zvočnim znakom, trčil v enega izmed delavcev, ki prihajajočega vlaka ni opazil, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo, so še sporočili.

Policisti, ki so v tednu aktivnosti za večjo varnost v železniškem prometu v dneh od 25. septembra do 2. oktobra skupaj s predstavniki Slovenskih železnic poostreno nadzirali prehajanje čez progo, so odkrili 74 ljudi, ki so prečkali tire na prepovedanih mestih. Zoper 58 kršiteljev so podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice