Slovenija > Črna kronika
5309 ogledov

Voznica pristala na strehi

nesreča sneg avto PU Kranj
V slabih voznih razmerah je voznica izgubila nadzor in pristala na strehi.

Okoli 6. ure se je med Bohinjsko Bistrico in Brodom zgodila prometna nesreča. Voznica osebnega avtomobila je zapeljala s ceste in se prevrnila na streho. Na cesti je bil voden sneg, voznica pa je nadzor nad vozilom izgubila med vožnjo skozi ovinek. 

Policisti opozarjajo voznike, naj upoštevajo vozne razmere in naj vozijo počasneje, bolj previdno. Še posebej naj pazijo pri hitrosti vožnje, varnostni razdalji, vožnji skozi ovinke ter na križiščih, krožiščih in prehodih za pešce. Izogibajo naj se tudi prehitevanjem in naglemu zaviranju. Vozila naj bodo očiščena, na pot pa se ne odpravljati brez zimske razmere. 

Sneg Avto Danes nikar na ceste brez teh potrebščin!

Povsod na Gorenjskem se sneg oprijema vozišča. Razen na višjih predelih gre drugje za voden sneg oziroma plundro, ki bistveno podaljšuje pot ustavljanja in ustvarja pojav akvaplaninga. Ponekod je možen tudi nastanek ledenih plošč - trd, zbit sneg. Vozne razmere so zahtevne.  

Dars opozarja, da se pričakuje zelo počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase. Voznikom svetujejo naj se na pot ne odpravljajo, če to ni nujno potrebno.

Sneg Opozorilo Arsa Slovenija Sveža natančna napoved višine novega snega

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.