Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Voznik po nesreči: Moj bog, kaj sem naredil!

Prehod za pešce Davor Javorović/Pixsell
Prvi voznik je ustavil, dekleta so prečkala cesto na prehodu za pešce, spregledal pa jih je drugi voznik, ki je pripeljal z nasprotne strani.

V nedeljo okoli polnoči se je v Osijeku zgodila huda prometna nesreča, v kateri so se poškodovala tri mlada dekleta. Bilo je že pozno, ko so se vračala od prijatelja, semaforji niso več delovali, temveč so utripali. Pred prehodom za pešče so počakala, ustavil jim je avto, nato pa so prečkala cesto. Iz nasprotne strani je pripeljal drug voznik, ki jih očitno ni opazil, saj pred trkom ni zaviral, poroča hrvaški spletni portal 24.sata.

"Dekleta so hudo pretresena," je povedala mati dveh poškodovanih deklet. Za nesrečo je izvedela, ko so jo poklicali s policije in ji povedali, da sta njeni hčeri v bolnišnici.

Se bo sploh zbudila?

50-letni voznik BMW-ja je z avtomobilom eno izmed deklet oplazil, drugi dve pa podrl. 15-letnica se je na srečo le lažje poškodovala, medtem ko so poškodbe njene 17-letne sestre veliko hujše. V bolnišnici so jo takoj operirali, od takrat pa je v umetni komi. Kot navaja portal, naj bi bile poškodbe glave podobne poškodbam Schumacherja in ne vedo, ali se bo iz kome sploh prebudila.

Voznik v priporu

V bolnišnico je po nesreči prišel tudi brat voznika, ki je želel preveriti, kako je z dekletoma. "Povedal mi je, da je zelo prestrašen in obupan. Ko je videl, da je trčil v dekleta, je šel iz avtomobila, začel jokati, ko so dekleta ležala po tleh, in vpil 'O moj bog, kaj sem storil'," je razlagala mama.

Policija iz Osijeka je voznika priprla. V času nesreče je imel v krvi 0,8 promila alkohola. Sporočili so še, da to ni bila njegova prva nesreča pod vplivom alkohola.

Komentarjev 9
  • mph 08:26 22.januar 2014.

    @Stolp, khm. o kakšni deljeni krivdi govoriš? Mar je kriv tisti, ki je po ZAKONU ustavil na PREHODU ZA PEŠCE? Najbolje, da se potem vsi navadijo, da ignorirajo pešce na prehodih, ti pa bodo pač šli čez, ko ne bo ...prikaži več nikogar kilometre okrog. MOrda bi lahko sploh ukinili prehode.

  • Žurnalček 08:13 22.januar 2014.

    Evo eden , ki se v AŠ sploh nikoli ni peljal po štiripasovnici!

  • Žurnalček 08:11 22.januar 2014.

    O moj bog kaj sem storil ! Dobra fraza , sam kako se to ni vprašal že pri prejšnjih nesrečah , ko je bil verjetno ravno tako pijan , kot pri tejle. Mal se je začel sam sebi smiliti , ...prikaži več ne pa za tisto kar je naredil !